Ο ΠΑΟΚ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ «ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΠΤΕΡΝΑ» ΤΗΣ ΕΠΟ

 

Μπέρδεμα εάν ο ΠΑΟΚ δικαιωθεί στο CAS, στο διεθνές δικαστήριο αθλητικών διαφορών. Η ελληνική ομάδα στρέφεται κατά της απόφασης της ΕΠΟ, με την οποία αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί από την βαθμολογία των play-off. Η συγκεκριμένη ποινή ευνόησε τον Παναθηναϊκό, που πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά κατάταξης και έχει το δικαίωμα αυτός, κι όχι ο ΠΑΟΚ, να διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ.

Μπέρδεμα. Αν μείνει η τιμωρία της αφαίρεσης των 3 βαθμών αλλά το CAS γνωμοδοτήσει ότι κακώς εφαρμόστηκε στα play-off, τελικά από ποια βαθμολογία θα αφαιρεθούν οι τρεις πόντοι; Και κάτι άλλο. Συμφέρει τον ΠΑΟΚ να ξεκινήσει το προσεχές πρωτάθλημα με μείον τρεις;

Άλλο είναι το θέμα, όμως. Το καταστατικό της σούπερ ληγκ, ιδιαίτερο εκείνο της ΕΠΟ σε κάποια σημεία είναι “προσβλητέα”. Μιλάμε για καραμπινάτα “αδύνατα” σημεία. Εκεί θα πατήσει ο ΠΑΟΚ καθ' υπόδειξιν ανθρώπου που γνωρίζει τα ντεσού της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όσο και το πως λειτουργεί το CAS στην Λωζάνη κι όχι στην Κοζάνη.

Θυμίζω ότι η τελευταία ελληνική ΠΑΕ που είχε προσφύγει στο CAS, ουσιαστικά κατά του Παναθηναϊκού, εναντίον της UEFA ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα πριν από ένα χρόνο, διότι δεν είχε εγκριθεί η αδειοδότησή του. Για την ίδια υπόθεση ο Παναθηναϊκός δεν είχε προσφύγει στο CAS, με συνέπεια να οφεληθεί η Ξάνθη.

Διαβάστε ακόμα:

Οχι με Αναστασιάδη, όπως Στέφενς