ΔΥΟ ΔΙΩΡΟΦΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Μασάς και φτύνεις; Όχι, δα. Πριν προλάβεις, πριν καν αρχίσεις να μασάς, με το που θα βάλεις στο στόμα σου την μπουκιά την έχεις φτύσει. Με τίποτα δεν τρώγεται αυτή η εθνική ομάδα. Την είδαμε και στη Λισαβώνα. Και είδαμε αυτό που θα δούμε και στα τρία ματς του μουντιάλ.
 
Μια ομάδα είναι η ελληνική που βγαίνει στο γήπεδο για να μην παίξει μπάλλα. Αυτός είναι ο στόχος της. Δεν θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί, δηλαδή. Φρικτό.
 
Καμμία έκπληξη για όσους βλέπουν, άσε τους άλλους στο σωρό. Η ομάδα του Σάντος εντελώς ξακάθαρα και αδιάντροπα πάει στη Βραζιλία για να πει στους αντιπάλους της το εξής: Εσείς παίξτε μπάλλα, εμείς δεν είμαστε σε θέση να σας ακολουθήσουμε, απεναντίας όσο γίνεται θα τα δίνουμε όλα για να μη σας αφήνουμε να παίξετε ποδόσφαιρο.
 
Φταίει ο Σάντος; Απολύτως όχι. Μη ξευτυλιστώ, σκέπτεται, μη ξευτυλιστεί και η Ελλάδα. Δεν έχω ομάδα διότι δεν έχω παίκτες αξίας. Δεν μπορώ, λοιπόν, να παρουσιάσω ομάδα με τέτοιο υλικό. Γι' αυτό δεν θα κυττάω να πάρω το μηδέν στην άμυνα. Όχι, αυτός είναι ένας αξιοπρεπής στόχος. Τα πάντα όλα για να μην παίζουμε μπάλλα. Μόνον έτσι θα υπονομεύουμε αγωνιστικά τον αντίπαλο, θα τον εκνευρίζουμε, μη τυχόν και πάρουμε το 0-0.
 
Με δύο σέντερμπακ έπαιξε κόντρα στην Πορτογαλία η Ελλάδα. Στο μουντιάλ προβλέπω ο Πορτογάλος, με την “προπονητική” σκέψη αποκλειστικά αμυντική, να χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς μπακ. Τα δύο vα παίζουν ρόλο πούλμαν Αγγλίας, διώροφα.

Διαβάστε ακόμα:

Φέρτε μας την Στικούδη