ΜΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΑ

Πηγή: INTIME
 

Το 1994, όπου για πρώτη φορά η Ελλάδα βρέθηκε σε μουντιάλ δέχθηκε τρεις ήττες χωρίς να βάλει γκολ. Κατά σειρά από Αργεντινή 4-0 με τερματοφύλακα τον Μήνου, από Βουλγαρία 4-0 με Ατματζίδη και Νιγηρία 2-0 με Καρμαμάνη.

Μετά από 16 χρόνια η Ελλάδα με προπονητή τον Ρεχάγκελ έκανε την πρώτη της νίκη σε μουντιάλ, του 2010. Κέρδισε 2-1 την Νιγηρία την οποία αντιμετωπίζει ξημερώματα Τετάρτης, σε παιχνίδι προετοιμασίας. Θα κάνω ένα φλασμπακ για να θυμηθούμε ότι στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουμε και πολύ σχέση με το μέτρο...

Τρελλάθηκαν από τη χαρά τους οι Έλληνες μ' εκείνη τη νίκη επί της Νιγηρίας και όλα τα ΜΜΕ πανηγύρισαν για την ιστορική επιτυχία. Όχι, ρε. Κι όμως, το αποτέλεσμα στο ματσάκι με την Νιγηρία είχε χαρακτηριστεί μνημειώδης θριάμβος. Όχι, ρε. Χωρίς να ληφθούν κάποια  βασικά δεδομένα που χαρακτήριζαν και το παιχνίδι και τους δύο αντιπάλους.

Ένα πτώμα ήταν η Νιγηρία, που χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα. Χωρίς προπονητή πήγε στην Νότια Αφρική η Νιγηρία, μ' έναν Σουηδό που ο άνθρωπος δεν είχε καμμία επαφή με τους παίκτες, οι οποίοι περισσότερο έμοιαζαν με μπουλούκι. Δίκαιη η νίκη της Ελλάδος, όμως σε βάρος μιας προβληματικής ομάδας.

Ο αποδυτηριάκιας κάνει κριτική και δεν έχει εύκολο το χειροκρότημα, όπως και το μπινελίκι. Κριτική σημαίνει ότι ξέρεις ποιος είσαι, ότι ζυγίζεις τον αντίπαλο και δεν μιλάς με ουρλιαχτά, ούτε παραγνωρίζεις αυτά που βλέπεις στο γήπεδο. Δεν θυμάμαι σε μουντιάλ να έχω πέσει σε χειρώτερη ομάδα από την Νιγηρία του 2010. Κάνουν ένα φάβα γκολ οι Νιγηριανοί και αντί να τελειώσουν τους σαστισμένους Έλληνες, κυκλοφορούσαν στο γήπεδο σα να κρατούσαν χειροβομβίδα με απασφαλισμένη περόνη. Θα περίμενες να πάρουν ηθικό επάνω τους οι αραπάδες κι όχι να βάλουν στο παιχνίδι τους Έλληνες.

Άσε το άλλο. Χωρίς λόγο μένουν με δέκα οι Νιγηριανοί από εντελώς αδικαιολόγητη κόκκινη που εισέπραξε συμπαίκτης τους. Τελικά η Ελλάδα γύρισε το ματς σε 2-1 απέναντι στην τυχερή Νιγηρία που ήταν άξια για τεσσάρα τουλάχιστον. Συγγνώμην, αλλά ο αποδυτηριάκιας δεν φόρεσε περικεφαλαία αρχαίου Έλληνα πολεμιστή και γκάριζε με τη βουβουζέλα επειδή οι Νιγηριανοί δεν έπαιζαν μπάλλα στο γήπεδο αλλά προσπαθούσαν να μεταφράσουν Πλάτωνα και Αριστοτέλη.

Διαβάστε ακόμα:

Γυναίκα πέτρα σκανδάλου στην εθνική