ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΣΤΗ FIFA

 

Παραμονές του μουντιάλ έχει βρωμίσει το σύμπαν για τις αρπακτές και τις δωροδοκίες των αρχιμαφιόζων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τα λεφτά είναι πολλά, πάρα πολλά και το χρήμα που τόσο εύκολα κυκλοφορεί κολάζει και ηγούμενο του Αγίου Όρους. Στο φινάλε οι γκαγκστερικού τύπου συμφωνίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θίγουν λαϊκά συμφέροντα, οι εμπλεκόμενοι δεν είναι εκλεγμένοι πρωθυπουργοί, ούτε εκπρόσωποι του λαού, του όποιου λαού.

Να σημειώσουμε το εξής πριν ανοίξουμε το φάκελλο της ανάθεσης του μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αν είναι δυνατόν, προέκυψε κι αυτό. Το Νο1 σώου στη γη, το παγκόσμιο τουρνουά του ποδοσφαίρου, να γίνει σ' ένα εμιράτο. Ε, λοιπόν, δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει λάδωμα τόσο σε ολυμπιακούς αγώνες και μουντιάλ, όσο και για την εκλογή κάποιων μεγαλοαπατεώνων στην FIFA και UEFA, στην ΔΟΕ και τις πρώτες καρέκλες των διεθνών ομοσπονδιών των εμπορικών αθλημάτων.

Για την ιστορία του Κατάρ και του πολυεκατομμυριούχου εμίρη του να τα πούμε όσο γίνεται με λίγα λόγια. Και είναι ό, τι λέμε. Η Σκώτλαντ Γυάρντ έμαθε τα πάντα, σχεδόν τα πάντα. Αφήνουμε στην άκρη γιατί επέδειξε ενδιαφέρον, γιατί με έγκριση κυβερνητική ξόδεψε κάποια πακέτα προκειμένου να εξασφαλίσει ντοκουμέντα για τις βρώμικες συναλλαγές της FIFA, της Διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, όπου πρώτο πιστόλι είναι ο εβραϊκής καταγωγής Γερμανοελβετός Γιόζεφ Μπλάτερ.

Επικίνδυνος άνθρωπος, γεννημένος εξουσιαστής, φιλοχρήματος ο Μπλάτερ κατάφερε το μοναδικό παρ' ό, τι δεν υπήρξε ποδοσφαιράνθρωπος, δεν προερχόταν από κάποια εθνική ομοσπονδία. Ήταν ένας υπάλληλος έμμισθος στην ΦΙΦΑ και έγινε το απόλυτο αφεντικό της διαχειριζόμενος δις των δις. Ανεξέλεγκτα. Θα ξεμπλέξει κι αυτή τη φορά; Θα παραμείνει ακλόνητος ενώ πάλι τον ακουμπάνε συγκεκριμένα σκάνδαλα διαφθοράς;

Διαβάστε ακόμα:

Ολο το παρασκήνιο στις βρωμιές της FIFA