ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ

 

Δεν πολυπαρακολουθώ τένις. Αμαρτία μου. Μου κάθεται πολύ κυριλέ για τα γούστα μου. Λάθος μου. Επειδή το παιχνίδι δεν έχει σωματική επαφή και βάσει κανονισμού απαιτείται ευγενική συμπεριφορά, ας είναι ο άλλος σε φάση να ριξει τα μπινελίκια της ζωής του.

Παληά έριχνα κανένα βλέφαρο σε εκείνον τον Αμερικανό με την κορδέλα, ονόματι Τζων Μάκενρω, που έσπαγε ρακέτες, μανούριαζε με τον διαιτητή και έχωνε μερικά βαρβάτα φωνήεντα.

Κάποιος μου είπε ότι φέτος στα ημιτελικά του παριζιάνικου Ρολάν Γκαρός παίζει ένας Λετονός Ερνεστς Γκούλμπις, που κάνει τα ίδια και στήθηκα στην τιβί Παρασκευή μεσημέρι να τον δω. Νάδα. Τίποτα. Νιάμα. Μάπα το καρπούζι. Δεν κουνήθηκε φύλλο.

Για να μην πάει χαμένη η μέρα διάβασα γι' αυτόν. Γόνος πάμπλουτης οικογένειας ο μάγκας που πολλές φορές με το ιδιωτικό τζετ του μπαμπά του σκάει μύτη στα τουρνουά, μικρά, μεγάλα. Η μάνα του είναι ηθοποιός του θέατρου και το μικρό του όνομα, Ερνεστς, προήλθε από εκείνο του Χέμινγουαιη τον οποίον έχουν σα θεό οι γονείς του.

Όσο για τις δηλώσεις που έχει κάνει  ο Λετονός κατά καιρούς είναι εντελώς έξω από τα μέτρα του σαβουάρ βιβρ ενός αθλήματος με τόσους κώδικες. Σήμερα έπαιξα σαν Ισπανός και γυρόφερνα στη γραμμή χωρίς λόγο και αιτία, μια δήλωσή του.

Ο Λετονός σπάει 69,8 ρακέτες το χρόνο κατά μέσο όρο. Στον ημιτελικό ήταν τύπος και υπογραμμός. Ρακέτα έσπασε ο ψύχραιμος Νο2 στον κόσμο αντίπαλός του. Ο Σέρβος, ο Τζόκοβιτς (στη φωτό με σηκωμένα χέρια ζητά συγνώμη για την ενέργειά του από τον κόσμο που τον αποδοκιμάζει). Περίεργο. Κλείνω με αυτό. Στην Αγγλία δέχονται οποιοδήποτε στοίχημα. Ακόμα κι αν ο μπαρμπέρης της γωνίας θα χαρακώσει τον επόμενο πελάτη. Γιατί όχι κι αν ο αντίπαλος του ρακετοχαλαστή Γκούλμπις σπάσει πριν από αυτόν τη ρακέτα του.

Διαβάστε ακόμα:

Η μαστοριά να στήνεις έναν μύθο