ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Μετά το μουντιάλ, όσο κρατήσει για την Ελλάδα, θα γίνει παρελθόν ο Φερνάντο Σάντος. Μόνον οι αφελείς θα σκεφτούν ότι ο προπονητής δεν καίγεται να έχει παρουσία αξιοπρεπή και πετυχημένη η ελληνική ομάδα. Το άλλο που αξίζει να σημειώσουμε, λίγο πριν από το πρώτο ματς, είναι ότι ο Πορτογάλος, σε περίπτωση αποτυχίας, αυτός θα αποτελέσει το Νο1 στόχο. Αυτός περισσότερο από κάθε άλλον θα στολίσουν τα μήντια, ενώ θα μετρήσει και το προσωπικό του κόστος σαν επαγγελματίας.

«Αν παίξουμε μονάχα άμυνα θα χάσουμε» είπε ο Σάντος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα δεν ξέρει να παίζει επιθετικά, όπως και δεν πρόκειται να γίνει το αφεντικό στο παιχνίδι με την Κολομβία. Θα έχει το ρόλο «βλέπουμε και κάνουμε».

Η Ελλάδα θα παίξει αμυντικά με τους Λος Καφετέρος. Όχι, όμως, αμυντικά αμυντικά, κατά τον Σάντο, όχι παθητική άμυνα, αλλά άμυνα με τη σκέψη να κυνηγήσουμε το γκολ όταν βρούμε μπόσικους τους Λος Κοκαΐνος.

«Θα παίξουμε για τη νίκη» είπε επίσης ο Σάντος, που είναι τόσο φανατικά αμυντικός προπονητής, όσο ακραία θρησκόληπτος καθολικός. Θα παίξουμε για τη νίκη, κατά τον Πορτογάλο, σημαίνει  πως αν δούμε στο ματς ότι μας παίρνει να κάνουμε άμυνα όσο γίνεται πιο υψηλά από την σέντρα και να τολμήσουμε να κτυπήσουμε το γκολ σε κάποιες ευνοϊκές περιστάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Λες και παρίστανε την Κοντσίτα