ΟΤΑΝ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΣΙ

Πηγή: INTIME
 

Εχει ένα μεγάλο πρόβλημα η Αργεντινή. Ζει με τις εικόνες του παρελθόντος και ζητά επιτακτικά την επανάληψή τους. Ο Μέσι πρέπει να γίνει Μαραντόνα εδώ και τώρα.

Δεν γίνεται αυτό ρε, Γκαούτσος. Αλλαξε το ποδόσφαιρο, άλλαξε η ίδια η εικόνα της Αργεντινής. Το 1986 το ποδόσφαιρο ήταν πολύ πιο αργό και η Αργεντινή είχε πέντε μαχαιροβγάλτες στην άμυνα, τον Μαραντόνα και δυο φισέκια ακραίους τον Μπουρουτσάγα και τον Βαλδάνο. Τώρα έχει τον Μέσι και 10 παικταράδες γύρω του. Αυτό, με τη λογική, είναι καλύτερο σενάριο για επιτυχία. Υπό προϋποθέσεις βέβαια.

Γιατί βάζω το ερωτηματικό; Δεν το έβαλα εγώ, αλλά ο προπονητής της Αργεντινής, που είπε ότι με άλλο σύστημα ήθελα να παίξω και με άλλο έπαιξα, αλλά δεν μπορώ να πω τους λόγους δημοσίως. Μυρίζει πρόβλημα. Το σύστημα που έπαιξε ήταν με τρια σέντερ μπακ να ξεροσταλιάζουν με αντίπαλο το ψιλολέλεκα τον Ντζέκο. Στο ημίχρονο το άλλαξε και ο κόουτς είπε ότι ο Μέσι είχε περισσότερες βοήθειες. Πήρες πρέφα; Δεν είπε ότι η Αργεντινή ξεμπούκωσε, αλλά ότι ο Μέσι βοηθήθηκε.

Προβληματικό να προσπαθείς να βοηθήσεις έναν παίκτη πριν από την ομάδα. Οποιος κι αν είναι αυτός. Για τον απλούστατο λόγο ότι εφόσον δεν είναι καλά, αν τον έχει στείλει για βρούβες η γκόμενά του για παράδειγμα, μπορεί να κλαίει τη μοίρα της όλη η ομάδα.

Οι φίλοι μας οι Βόσνιοι κάνανε αξιοπρόσεκτη και αξιοπρεπέστατη πρεμιέρα. Η πρώτη επαφή τους με τη μπάλλα ήταν το αυτογκόλ. Παρεμπιπτόντως, η τελευταία επαφή που είχε με την μπάλλα Βόσνιος σε μουντιάλ ήταν το 1990, όταν ο Χατζιμπέγκιτς ως παίκτης της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας είχε αστοχήσει σε πέναλτυ απέναντι στην Αργεντινή.

Κι όμως ήταν ωραία η Βοσνία. Εχουν μαστοριά αυτοί οι Βαλκάνιοι. Επαιξαν, δημιούργησαν και απείλησαν ένα από τα μεγάλα φαβορί. Τι πρέπει να πει ο Βόσνιος Τοροσίδης μετά από αυτή την εμφάνιση; Ποια Αργεντινή μωρέ; Μόνοι μας παίζαμε. Το βάλαμε σε μας, το βάλαμε και σ` αυτούς. Ενα κωλόφαρδο γκολ του Μέσι και χάσαμε. Ε;

Διαβάστε ακόμα:

Τι με νοιάζει εμένα τι λέει ο κάθε Τσιτσάνης