ΑΛΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΝΤΕΜΗΣ

Πηγή: INTIME
 

Μιλάει και ο Ντέμης! Καταραμένη Ελλάδα. Συγχαρητήρια δίνει στους διεθνείς του μουντιάλ και στον Σάντος ο Νικολαϊδης ο γνωστός, άλλοτε λατρεμένος των αεκτζήδων. Μαλιστα, κύριε. Περίπτωση Γιωργάκης Παπανδρέου. Δηλαδή;

Ο γιος του Ανδρέα δεν νοιώθει καν υπόλογος για την κατάντια της Ελλάδος και αντί να τρώει στη μάπα λοιωμένες ντομάτες και ξυνισμένα γιαούρτια, όποτε εμφανίζεται, βγαίνει και από επάνω. Ευτυχώς που ήμουν εγώ πρωθυπουργός λέει και ξαναλέει ο μίστερ “Λεφτά υπάρχουν”.

Έτσι και ο Ντέμης Νικολαϊδης. Αντί να αισθάνεται ένοχος σαν σωτήρας της ΑΕΚ, την κάνει γυριστή και τα βάζει μ' όσους “σχολίασαν απαξιωτικά” την εθνική ομάδα. Τους χαρακτηρίζει “ελληνάρες”, μάλιστα.

Τι θα πει “Ελληνάρας”; Όχι ο Έλληνας, ο κανονικός, ο νορμάλ, αλλά ο τρελλάρας, με περιφρονητική έννοια. Αυτός, δηλαδή, που είναι σε ακραίο βαθμό ελληνολάτρης, προγονόπληκτος, φανατικός θαυμαστής της αρχαίας Ελλάδος, θεωρείται “ελληνάρας”. Ψώνιο, δηλαδή.

Γιατί μπέρδεψε τους “ελληνάρες” με το ποδόσφαιρο ο Ντέμης Νικολαϊδης, αυτός ξέρει, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να είναι “ελληνάρες” και ό, τι άλλο γραφικό όσοι έχουν απαιτήσεις από την εθνική ομάδα; Όσοι διαφωνούν με τη σχολή αντιποδοσφαίρου που “θεσμοποιεί” η εθνική ομάδα.

Περίεργη αντίληψη κριτικής. Το πρόβλημα, λέω εγώ, το έχουν αυτοί που αισθάνονται όμορφα με την ποδοσφαιρική φτώχεια που βγάζει η εθνική κι όχι όσοι δεν συμβιβάζονται με το ποδόσφαιρο της παθητικής άμυνας που ευλογάει ο Σάντος.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελλάδα της κλεψιάς, όχι της δουλειάς!