ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ;

Πηγή: INTIME
 

Οι 30 από τις 32 ομάδες του μουντιάλ διατηρούν λογαριασμό στο twitter. Με βάση τον αριθμό των ακολούθων, μία εβδομάδα πριν ξεκινήσουν οι αγώνες στη Βραζιλία, προηγούνταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 26,5 εκατομμύρια. Άρα, θεωρείται “ο περισσότερο δημοφιλής ποδοσφαιριστής”. Όχι, ακριβώς. Πριν εξηγήσουμε το “όχι”, να σου δώσω την δεκάδα.

Πρώτος, λοιπόν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 26,5 εκ. ακόλουθους, 2ος ο Βραζιλιάνος Νεϋμάρ τζούνιορ με 10,7, 3ος ο Άγγλος Ουαίην Ρούνυ με 8,8. Στις επόμενες πέντε θέσεις Ισπανοί, Αντρές Ινιέστα 8,7, Ζεράρ Πικέ 8,4, Τσάμπι Αλόνσο 7,3, Σεσκ Φαμπρέγκας 6,6 και Νταβίντ Βίγια 5,9. Ο Γερμανός Μεσούτ Ολίζ 9ος με 5,8 εκ. και 5,6 ο Αργεντινός Σέρχιο Αγκουέρο.

Στη λίστα δεν υπάρχει κανένας Μέσι, Σουάρες, Τουρέ, Πίρλο, Μπενζεμά, Ρόμπεν, Ριμπερί κ.α. παικταράδες. Είναι, λοιπόν, μια λίστα όχι αξίας, αλλά δημοφιλίας. Θα έλεγα λίστα περιέργειας στην κουτσομπολίστικη διάστασή της. Ο άλλος θέλει να μάθει ό, τι παίζει για ένα πρόσωπο που έτσι ή, αλλοιώς προκαλεί την προσοχή, πιο σωστά απασχολεί.

Μιλάμε για μια λίστα που είναι επόμενο να τη μελετούν ακριβοπληρωμένοι ειδικοί επαγγελματίες της επικοινωνίας. Διαφημιστές, δημοσιοσχετίστες, λανσαριστές. Γιατί προκαλεί ο Ρονάλντο; Αυτό είναι το ζητούμενο. Ποια “στοιχεία” περιέχονται στη δημόσια εικόνα του Πορτογάλου;

Αναλύονται τα δεδομένα και λαμβάνονται υπ' όψιν από τις πολυεθνικές εταιρείες για να μοντάρουν ελκυστικά τα προϊόντα τους σύμφωνα με τα γούστα του κοινού, όπως παίζουν σήμερα.

Διαβάστε ακόμα:

Το χέρι και το δάκτυλο του θεού