ΣΧΕΔΟΝ 50 ΩΡΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΛΠΙΔΑ

Πηγή: INTIME
 

Μεγάλες αλήθειες είπε ο Γιώργος Καραγκούνης, χωρίς να είμαι βέβαιος ότι εννοεί τη σημασία τους. Ο τυπάρας μίλησε εν όψει του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, και έχει κάθε δικαίωμα γι' αυτό. Ποιος άλλος να μιλήσει;

Είναι η μεγάλη φίρμα της εθνικής. Αυτός απέμεινε, όπως και ο Κατσουράνης, από την πρωταθλήτρια ομάδα του 2004 στην Ευρώπη. Έχει τα περισσότερα χρόνια στην πλάτη του, 37, και τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική, 137. Το πιο σπουδαίο; Δεν σταματάει να βγάζει ποδοσφαιρική εθνικοφροσύνη made in Greece.

Άσε τον Γκάρυ Λίνεκερ, μεγάλο σκόρερ της Αγγλίας, που σήμερα είναι τηλεσχολιαστής και άλλους βρωμιάρηδες εχθρούς της Ελλάδος να λένε τις κακοήθειές τους για το πόσο αντιποδοσφαρικά και αντιαισθητικά παίζει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Ο Καραγκούνης είπε την πιο βαρειά κουβέντα, που θα την εκτιμήσει μονάχα ένας νομπελίστας κοινωνιολόγος, ιστορικός, γνώστης της φυλετικής ιδιαιτερότητας των Ελλήνων.

“Οι Έλληνες έχουν ακόμα πέντε ημέρες για να ελπίζουν στην πρόκριση...” δήλωσε ο Καραγκούνης, πέντε ημέρες πριν από το παιχνίδι με την Ακτή. “Και μόνον που ο κόσμος στην Ελλάδα θα περιμένει με τόση ανυπομονησία το τελευταίο ματς, μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση και μας δίνει αυτοπεποίθηση...”. Πήρες πρέφα;

Έμειναν τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι; Έχουμε τρεις ημέρες ελπίδας. Δυο ημέρες πριν παίξουμε με την Ακτή; Είναι σχεδόν 50 ώρες για να βιώνουμε σαν αληθινοί Έλληνες την ελπίδα, όπως δεκαετίες τώρα μας την διακονούν οι πολιτικοί, επειδή γνωρίζουν ποια είναι η γονιδιακή μας ανάγκη.

Μία ημέρα πριν από τον κρίσιμο αγώνα με τους Ελέφαντες, εκείνη την ημέρα θα ζήσουμε πιο έντονα το magnus opum της ελληνοφροσύνης, την  Ελπίδα.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελλάδα του 2004 και του 2014