Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

Μουντιάλ και τα μυαλά στο χειροκρότημα. Μεγάλο ποδόσφαιρο βλέπουμε. Χορταίνουμε μπάλλα. Λίγα ήταν τα 4 γκολ στην ισοπαλία της Γερμανίας με την Γκάνα. Μια παιχνιδάρα η αποθέωση του ελεύθερου ποδοσφαίρου, του απελευθερωμένου από κάθε δηλητηριώδη σκοπιμότητα του ποδοσφαίρου.

Από την μια η Γερμανία που δεν της επιτρέπεται να μην ζητάει το γκολ απέναντι σε αφρικάνικη χώρα. Από την άλλη η Γκάνα με δεύτερη ήττα ετοίμαζε βαλίτσες. Και έγινε σφαγή. Η καλύτερή μας. Κάθε στιγμή στα τελευταία λεπτά και ευκαιρία για γκολ. Και αυτά που μπήκαν στα δίχτυα και τα άλλα που χαθήκανε μας κέρδισαν.

Ρεσιτάλ της πάσας οι Γκανέζοι. Απόλυτη αίσθηση του ελεύθερου χώρου και ιδανικές τοποθετήσεις ξεμαρκάριστων παικτών. Όταν, όμως, ανέτρεψαν το σε βάρος τους 1-0, ναι μεν δεν σταμάτησαν να κυνηγάνε το 3-1, όμως τους αποδιοργάνωνε η σκέψη ότι θα κερδίσουν την Γερμανία. Υπέροχες αντεπιθέσεις οι αραπάδες, άσχημα τελειώματα, αψυχολόγητα και βεβιασμένα σουτ.

Αντίθετα, η Γερμανία είχε μια σιγουριά, ότι δεν θα χάσω, ότι δεν μπορεί να μείνει το 2-1 της Γκάνας, ότι εμείς θα κερδίσουμε τελικά. Και πράγματι, παρά την αστοχία του επιθετικά οι Γερμανοί επέδειξαν αγωνιστικές αρετές περισσότερες απ’ ό,τι στο 4-0 επί της Πορτογαλίας.

Διαβάστε ακόμα:

Περισσότερο κερδισμένο από την Αργεντινή το Ιράν