ΑΥΤΟΣ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

 

Έχει λεφτά το Βέλγιο. Μεγάλη κουβέντα μη λες! Δεν την είπα. Ποδοσφαιρικά μίλησα όχι τζογαδόρικα. Είμαι σε τέτοια ηλικία και μετά από τόσο αίμα που έχω χύσει στα πεδία του τζόγου, που μόνον κουμαρτζήδικα δεν μιλάω. Άσε. Έχουμε δει πολλά ανάποδα κι έχουμε πατήσει αρκετές πεπονόφλουδες, μπανανόφλουδες, βασιλικά σύκα και απόπατους αγελάδων.

Για το Βέλγιο, για να επιστρέψουμε στην κουβέντα μας, ένα έχει σημασία. Αυτό που συνήθως δεν το ακουμπάνε ειδικοί και δημοσιογράφοι. Η φουρνιά. Το ότι σε μια συγκεκριμένη περίοδο βρίσκονται τουλάχιστον 7-8 παικταράδες σε μία εικοσάδα. Παίκτες μεγαλύτερης αξίας από το μέσο όρο.

Σαν εθνική ομάδα, όχι σαν πρωτάθλημα, όχι σαν σύλλογοι, το Βέλγιο έχει μία αξιόλογη παράδοση. Και μία έντονη παρουσία στο μουντιάλ. Που οφείλεται στους παίκτες. Μεγάλη μου αδυναμία ο Κέλεμενς. Πολεμιστής. Ακούει τα βήματά του ο αντίπαλος και ξέρει ότι θα χάσει χέρι, πόδι, ίσως και το κεφάλι του. Επειδή ο Κέλεμενς με την τέχνη του, την ευψυχία του θα τον νικήσει, θα τον προσπεράσει. Επειδή όταν πλησίαζε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο Βέλγος δύσκολα κάποιος να στεκόταν εμπόδιό του.

Λέμε για τη φουρνιά. Πιάσε τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, την Δόξα Δράμας, τη Ρόδο, την Παναχαϊκή, τον Πιερικό, ομάδες που σε κάποια φάση ξεπέρασαν τη μοίρα τους. Λόγω φουρνιάς. Λόγω επίλεκτων παικτών που έτυχε να βρεθούν μαζύ.

Να δούμε τι ψάρια θα πιάσει η φουρνιά του Βελγίου στο μουντιάλ.

Διαβάστε ακόμα:

Μια Βραζιλία για κηδεία με τη Χιλή