ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΛΕΕΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Εγώ ξέρω ότι ο Φερνάντο Σάντος είναι προπονητής, ήταν τέλος πάντων, της εθνικής ομάδος. Της εθνικής ομάδος της Ελλάδος. Όχι άλλα να λέει στην Ελλάδα κι άλλα εκτός Ελλάδος.

Τρεις παίκτες ενδιαφερόντουσαν στο κρίσιμο ματς με την Κόστα Ρίκα για την προσωπική τους διάκριση κι όχι της ομάδας. Βαρειά κουβέντα. Την είπε ο Σάντος σε μέσο εκτός Ελλάδος. Ότι αυτοί οι τρεις ψαχνόντουσαν να βάλουν το γκολ της πρόκρισης, για να πάρουν τη δόξα και δεν έπαιζαν για το σύνολο, δεν βοηθούσαν στην ανάπτυξη.

Κι όταν τον ρώτησαν από Ελλάδα μερηά τι είναι αυτά που λες, αφεντικό, ο Σάντος δεν τα διέψευσε, όμως τα είπε κι αλλοιώς. Η ουσία είναι μία. Ότι η Ελλάδα σαν ομάδα στο πιο καθοριστικό παιχνίδι ήταν καφενείο. Δεν το είπε έτσι ο Πορτογάλος, αλλά αυτό το συμπέρασμα βγαίνει.

Όταν ένας παίκτης, κι όχι μονάχα ένας, κάνει του κεφαλιού του, δηλαδή γράφει τον προπονητή, τότε μιλάμε για ουζερί. Ότι πήγαμε να ψαρέψουμε μπαρμπούνια κι όχι να διεκδικήσουμε πρόκριση από αντίπαλο.

Και, βέβαια, την πρώτη ευθύνη όταν η ομάδα είναι καφενείο, εκεί όπου παίζει ο καθένας για πάρτη του τάβλι και θανάση, την έχει ο προπονητής. Δεν είναι προς τιμήν του προπονητή όταν οι παίκτες τον γράφουν. Όταν αυτός κρατάει στην ομάδα παίκτες παρτάκηδες.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Σάντος εγκατέλειψε την αποστολή