Ο ΣΟΥΑΡΕΣ ΔΑΓΚΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

 

Ας το πούμε μια φορά ακόμα. Ψεύδεται, το πιθανότερο, όταν κάποιος, ο οποιοσδήποτε, μιλάει δημόσια. Είσαι ο της πλάκας αν θεωρήσεις σα δεδομένο, σαν αληθινό ό,τι λέει ο καθένας, ο οποιοσδήποτε. Με μια βιαστική κουβέντα σου λέω πως πρόκειται για καραμπινάτη απάτη ό,τι λέγεται και ό,τι δημοσιεύεται.

Αρχιπαικταράς ο Ουραουγουανός σέντερ – φορ της Λίβερπουλ Λούϊς Σουάρες, άτομο που φοράει φανέλλα διάσημης ομάδας, και της εθνικής της χώρας του. Όχι όποιος όποιος. Πού σημαίνει ότι οφείλει ένα στοιχειώδη σεβασμό όταν απευθύνεται στον κόσμο. Έλα, ρε! Εδώ παραμυθιάζουν αρχηγοί κρατών, κυβερνήτες, αρχιδεσποτάδες, οι πάντες.

Για μια φορά ακόμα ο χάνιμπαλ Σουάρες δαγκώνει αντίπαλο, μάλιστα σε παιχνίδι του μουντιάλ, σε παιχνίδι που το βλέπει ζωντανό η μισή γη. Απολογούμενος στην FIFA ο δαγκάνας είπε: «Δεν δάγκωσα κανέναν Ιταλό αντίπαλο μου, έπεσα πάνω στον Κιελίνι, αυτή την αδερφάρα, διότι έχασα την ισορροπία μου».

Είπε την αλήθεια; Ποιος ξέρει! Ο ίδιος ο Σουάρες έξι ημέρες μετά την κάνει γυριστή. Ναι, τον δάγκωσα τον Κιελίνι, του ζητώ συγγνώμην, μετανοιώνω βαθύτατα για ό,τι συνέβη και μια μεγάλη συγγνώμην από την ποδοσφαιρική οικογένεια.

Ξανά μανά ρωτάω. Λέει αλήθεια ο δράκουλας; Ποιος ξέρει! Ακριβώς. Πιθανόν να λέει αλήθεια την πρώτη φορά, όταν υποστήριξε απολογούμενος εγγράφως ότι δεν είχα πρόθεση να δαγκώσω, κατά λάθος έπεσα στον Κιελίνι. Είπαμε. Για ό,τι λέει ο καθένας, ο οποιοσδήποτε, εσύ τα ξύνεις. Δεν μασάς.

Είπε και το άλλο παραμύθι ο Σουάρες. «Ορκίζομαι ότι δεν θα το ξανακάνω. Ορκίζομαι δημοσίως ότι δεν πρόκειται ξανά να συμβεί παρόμοιο περιστατικό». Το παραμύθι. Να σου πω εγώ την αλήθεια.
Ο Λούϊς Σουάρες δαγκώνει χωρίς να το θέλει. Του έχει προκύψει αρκετές φορές. Χωρίς να το θέλει επαναλαμβάνω. Άρα, δεν έχει καμμία αξία ο όρκος του πως δεν θα το ξανακάνει. Θα το ξανακάνει. Η έκπληξη θα είναι να μην το ξανακάνει.

Ποιον Κιελίνι! Όλοι οι μαλάκες ασχολούνται με το δάγκωμα στον Ιταλό μπακ. Στην πραγματικότητα ο Luis Suares δάγκωσε τη μισή Ουρουγουάη που τον υποστήριξε και εκτός όλων των άλλων δάγκωσε και τον Μαραντόνα, ο όποιος είχε σπεύσει να αθωώσει τον δαγκωνιάρη παίκτη. Αυτή ήταν η γκραν δαγκωνιά του Σουάρες, να δηλώσει ότι πράγματι δάγκωσε κι έτσι να αφήσει ακάλυπτο τον Μαραντόνα.

Διαβάστε ακόμα:

Στο σπίτι του κρεμασμένου