Ο ΧΑΒΑΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

 

Mundial τελειωμένο για εμένα, λόγω αποκλεισμού της Ουρουγουάης. Γύρισα ξανά στην μίζερη πραγματικότητα της ΑΕΚ. Στην κλήρωση της λίγκας, στην κωλοτούμπα του Αλαφούζου, στην ξανά στημένη λίστα των διαιτητών που θα σφυρίξουν στο προσεχές πρωτάθλημα, στα διαρκείας της ομάδας που πρέπει να έχουν μια ελαφριά αύξηση και στα δεδομένα του Σύριζα με τον οποίον διαφωνεί μέχρι και κάποιος Βασιλόπουλος που λέει οτι είναι δήμαρχος κάποιας Νέας Φιλαδέλφειας. Η Ελλάς μια ζωή ανατρέφεται και μεγαλώνει παιδιά με βασική τροφή την μαλακία.

Φαίνεται οτι αυτά έχουν μεγαλύτερη αξία από τον φόρο που θα πληρώσουν όλοι φέτος κατά 30% παραπάνω. Φαίνεται οτι το Πολυτεχνείο δεν αποτελεί πρόβλημα που είναι κλειστό. Φαίνεται οτι η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων είναι ασήμαντο θέμα μπρος στα ανύπαρκτα βυζιά της Φουρέϊρα με το selfie προς τον κλωτσοπατινάδα Χριστό της εθνικής και φαίνεται – ενώ δεν είναι – οτι δεν θα υπάρξουν καινούργια μέτρα για την μεσαία τάξη προς την οποίαν έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία ο Θαμαράς, που έχει κάνει και ιδιοκτήτης πιτσάδικου στην Αμερική οπότε άνετα είναι και πρωθυπουργός.

Και φαίνεται οτι θα γίνει χαβαλές στην Φιλαδέλφεια αύριο με κάποια μάζωξη αντιεξουσιαστών. Την οποίαν φοβούνται μπόλικοι λέει, διότι πιθανώς και να κλαστούν κι ορισμένα σκουπίδια. Οπότε χαμήλωσε τους τόνους κι η Original για να μην φανεί…μπλα μπλα μπλα. Είπαμε οτι είναι θρεπτικότατη τροφή η μαλακία  και μεγαλώνει γερά παιδιά, που αύριο άνετα θα εξυπηρετήσουν σαν πόρτα νυχτερινών μαγαζιών τις θέσεις εργασίας που λείπουν για να δοθεί χτύπημα στην ανεργία. Γκαρσόνι και πορτιέρης ο άνδρας και πουτάνα του πεζοδρομίου η γυναίκα. Λαμπρό μέλλον έρχεται.
Και τι θα κάνουν οι αντιεξουσιαστές; Ό,τι κάνανε και στην Βραζιλία με το Mundial το οποίο βέβαια προηγείται από τους ολυμπιακούς αγώνες. Χαβαλέ θα κάνουν. Όπως χαβαλέ κάνει κι ο υπουργός που δεν μπορεί να λύσει τίποτα, κι όπως χαβαλέ κάνει κι ο Σύριζα που γιγαντώθηκε με το παλιό Πασόκ. Ένας χαβαλές που αντικατοπτρίζεται πλήρως στον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε ο Σάντος από την εθνική απάτη ποδοσφαίρου.

Χαβαλές μοναδικός. Της ΜΚΟ από την οποίαν αποχώρησε ολόκληρος Πασχάλης Τσαρούχας και της ΑΜΚ που μέχρι τώρα έχει μαζέψει το δυσθεόρατο ποσό των 25 χιλιάδων. Με το γήπεδο της ΑΕΚ να κοστίζει 80 μύρια. Και με περσινό κέρδος ένα τεσσάρι μύρια, το μισό του οποίου θα είναι και το φετινό budget της ομάδας που βλέπει τον έναν μετά τον άλλον -ιτς να κλείνουν αλλού. Όπως πηγαινοέρχονται και τα στρέμματα του άλσους ή τα δένδρα, που από δυσμάς θα πάνε προς ανατολάς.

Χαβαλές. Και θα νομίζεις οτι η Ελλάδα αποθέωσε την εθνική κατά την επιστροφή της, επειδή πήγαν και 150 άτομα. Δηλαδή οι συγγενείς τους. Τα ίδια πιστεύουν και οι της Original – 2500 επίσημα μέλη – που θα πάνε ή δεν θα πάνε εναντίον κάποιων που λένε οτι είναι αντιεξουσιαστές και βλέπουν το γήπεδο σαν μορφή εξουσίας κάποιας ΑΕΚ. Δηλαδή κάποιων που είναι αντί επειδή τους γαμεί η πραγματική εξουσία που για την αποχτήσεις κάτι έχεις κάνει.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αυτό  το έγραψε ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ και το ανάρτησε στο blog του «το φως του φεγγαριού και η σκιά του ήλιου»

Διαβάστε ακόμα:

Λυκοσυμμαχία όπως στο παρελθόν