Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1-0 ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΠΑ;

 

Όπως ήτανε γραφτό. Πέρασε η Γερμανία, μάλιστα με μία νίκη περήφανη, αφού δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει ιδιαίτερα. Χωρίς να πασχίσει η Γερμανία, σε παιχνίδι που μακάρι να μη ξαναδούμε άλλο τόσο άσχημο στη συνέχεια του μουντιάλ.

Η Γαλλία; Της ταιριάζει αυτό που λέμε “Μέχρι εδώ”. Στο μουντιάλ ήταν μέχρι εδώ. Ακόμα και απέναντι στην Γερμανία που έκανε το χειρώτερό της παιχνίδι. Άνετα πέρασε η Γαλλία από τον όμιλο, δεν βρήκε μετά αντίσταση από τη Νιγηρία, αλλά ήταν μέχρι εδώ. Τόσο απλά.

Ίσως να μίλησαν πάλι τα προαιώνια σύνδρομα ηττοπάθειας από τα οποία υποφέρουν οι Γάλλοι όταν βρίσκονται αντίπαλοι των Γερμανών. Τι να πεις; Κάποια πράγματα δεν τα αγνοείς. Δεν τα αποκλείεις.

Μία ομάδα, η κάθε ομάδα, πολύ περισσότερο μία Γερμανία και Γαλλία, όταν φθάνουν στους “8” παίζουν για την κούπα. Στο γήπεδο επιβάλλουν την εικόνα ομάδας αξίας να φθάσει τουλάχιστον στον τελικό. Δεν είδαμε τέτοιο πράμα και από τους δύο.

Η Γερμανία που σχεδόν σνομπάρησε την Γαλλία, που έδειξε ότι της ήταν αρκετό το 1-0, που “αδιαφόρησε” να σιγουρέψει το αποτέλεσμα με ένα ακόμα γκολ, έχασε κλασικότατες ευκαιρίες στο 82 και στο 88. Τόσο κακή ήταν η Γερμανία.

 Διαβάστε ακόμα:

Το στόρυ της πιο βαρειάς φανέλλας στον κόσμο