ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ

 

Μας ξέχασε το μουντιάλ; Μήπως το ξεχάσαμε εμείς, μετά από ένα διήμερο νηστείας. Πλάκωσε και το σώου στην Ελλάδα, με τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ. Αγώνας. Όλοι αγωνίζονται, ποδοσφαιριστές, συνδικαλιστές, πολιτικοί, κοσμικοί, ο καθένας στο παιχνίδι του.

Πολύ παράτα έπεσε στα παιχνίδια των “16”. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Τα πέντε από τα οκτώ ματς έφθασαν μέχρι την παράταση, ενώ τα δύο κρίθηκαν στα πέναλτυ. Τι σημαίνει αυτό; Μια πρόχειρη εξήγηση είναι η επιβεβαίωση ότι σήμερα δεν υπάρχουν ισχυροί και μεσαίοι. Ότι όλοι είναι μία από τα ίδια. Πιο σωστά ότι ανάμεσα στις ομάδες παίζουν οι μικροδιαφορές.

Το ποδόσφαιρο “έφυγε” από τα πόδια, για να είμαι ακριβής από τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, και ανέβηκε σ' όλο το κορμί. Παιχνίδι πια της σωματικής επαφής το ποδόσφαιρο κρίνεται αποφασιστικά στις προσωπικές μονομαχίες, τα κορμιά κτυπιούνται, σ΄όλο το μήκος και το πλάτος τους.

Μπήκε στο γήπεδο η δύναμη. Η ταχύτητα. Η αντοχή. Δεν εξαρτάται το ματς, ο ρυθμός του από την επιδεξιότητα την τεχνική, ούτε και από τη τακτική μιας ομάδας.

Βραζιλία-Χιλή παράταση και πέναλτυ (στη φωτό ο προπονητής της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι). Το ίδιο και Ελλάδα και Κόστα Ρίκα. Στην παράταση Γερμανία-Αλγερία, Αργεντινή-Ελβετία και Βέλγιο-ΗΠΑ. Και τα γκολ μπήκαν στα τελευταία λεπτά στα “κανονικά” ματς, Γαλλία-Νιγηρία και Ολλανδία-Μεξικό.

Ζόρικη η μπουγάδα απόψε στο Βραζιλία-Κολομβία και Γερμανία-Γαλλία. Όλα είναι μέσα.

Διαβάστε ακόμα:

Το στόρυ της πιο βαρειάς φανέλλας στον κόσμο