ΚΑΤΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟ

 

Παίζει ο Παναθηναϊκός με την Ρεάλ, αγώνας τσάμπιονς ληγκ, στη Μαδρίτη. Πρόεδρος Άγγελος Φιλιππίδης, προπονητής ο μακαρίτης Γιάννης Κυράστας. Μεσημέρι, ανήμερα του παιχνιδιού, η καστιλιάνικη ομάδα έχει καλέσει το “προεδρείο” της ελληνικής ομάδος σε μια κλειστή και σύντομη εκδήλωση. Όχι περισσότερα από 12 άτομα και από τις δύο πλευρές.

Το τραπέζι μακρύ, στενό, σ' ένα χώρο των γραφείων της Ρεάλ. Από τη μία πλευρά οι άνθρωποι της Ρεάλ, από την άλλη του Παναθηναϊκού, μέσα στους οποίους είναι και μια γυναίκα Ελληνα δημοσιογράφου.

Μέσα στην ομάδα της Ρεάλ είναι τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της, διαφορετικής γενηάς. Ο Χέντο και οι αργεντίνικης καταγωγής Ντι Στέφανο και Βαλντάνο. Οι δύο κρατάνε πόστο στο τεχνικό επιτελείο, ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο τιμής ένεκεν είναι μέλος της διοίκησης.

Η σύζυγος του δημοσιογράφου κατά τύχη κάθεται ακριβώς απέναντι του Ντι Στέφανο. Ήρθε η στιγμή της ανταλλαγής των δώρων. Η έκπληξη! Ο γέρος Ντι Στέφανο δεν έδωσε το πακέτο με το σουβενίρ αξίας στην κυρία, όπως άνετα θα μπορούσε να το κάνει καθιστός, χέρι με χέρι, αλλά σηκώθηκε όρθιος, έκανε τον κύκλο του μεγάλου τραπεζιού, πλησίασε την φιλοξενούμενη και της το πρόσφερε με μία ελαφρά υπόκλιση!

Υπ' όψιν ότι “ο Λένιν του ποδοσφαίρου”, όπως τον έλεγαν διότι είχε μεγάλο μυαλό σαν επιθετικός, δυσκολευόταν να περπατήσει. Κι όμως έδειξε κλάση τζεντλεμαν. Δύο χρόνια πριν πεθάνει, στα 86 του κι ενώ μετακινούνταν με αναπηρικό καροτσάκι, παντρεύτηκε την 40χρονη γραμματέα του.

Διαβάστε ακόμα:

Πατρίδα μου η μπάλλα λέει ο Κρόυφ