ΤΟ 7-1 ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

 

Αυτά μόνο στο ποδόσφαιρο θα τα δεις. Μιλάω για το 7-1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας. Μέσα στο έδαφος της Βραζιλίας. Με παρόντες χιλιάδες Βραζιλιάνους. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που σου χαρίζει με τόσο κραυγαλέο, και τόσο αληθινό τρόπο, το βασίλειο του Απρόβλεπτου. Μόνον το ποδόσφαιρο.

Πήγε η δουλειά στο 7-0. Και ήταν αναμενόμενο το γκολ της τιμής, που λέγανε οι παληοί. Η χοντρομαλακία. Να τρως επτάρα και εξάρα και επειδή ο αντίπαλος σ’ άφησε να σκοράρεις, επειδή χαλάρωσε ο αντίπαλος, το γκολ διέσωσε την τιμή σου. Παλαιοληθικές αντιλήψεις για την παρηγοριά στον άρρωστο.

Ναι, έγινε το ιστορικό 7-1. Αυτό που δεν θα το γράψει απλά η Ιστορία αλλά θα μνημονεύεται στους αιώνες των αιώνων. Μόνον μια περίπτωση υπάρχει να «ξεχαστεί» ο παγκόσμιος διασυρμός της εθνικής Βραζιλίας. Αν με τους χρόνους και τους καιρούς αποχαιρετήσει την κορυφή. Τότε, ποιος θα θυμάται την αρχή του τέλους;

Αν, όμως, και όσο η Βραζιλία συνεχίζει να πρωταγωνιστεί, να κυριαρχεί, να κατακτά και πάλι μουντιάλ, τότε όλοι θα λέμε: «Κάποτε αυτή η ομάδα άρπαξε επτάρα μέσα στην Βραζιλία».

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνική κυβέρνηση η Βραζιλία στο 7-1