ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ

 

Είναι επόμενο οι Βραζιλιάνοι να θέλουν την ήττα της Αργεντινής στον τελικό με την Γερμανία. Ποια Γερμανία; Για τους Βραζιλιάνους είναι παντελώς αδιάφοροι οι Γερμανοί. Δεν έχουν καμμία σχέση μαζύ τους.

Οι Βραζιλιάνοι με τους Αργεντινούς έχουν σχέσεις. Διαφορές, δηλαδή. Είναι οι αντίπαλοί τους. Οι ανταγωνιστές τους.

Οι Αρτινοί τα 'χουν με τους Γιαννιώτες. Το αυτό στην ανάποδη. Έτσι πάει. Το Ναύπλιο, όχι κάποια άλλη πόλη, κάθεται στο στομάχι του Άργους. Και το αντίθετο, το ίδιο. Άλλο δίδυμο αιώνιας αντιπάθειας, π.χ. ο Πύργος και η Αμαλιάδα.

Έχει ανάγκη ο άνθρωπος από την αντιπαλότητα. Τι θα πει Είμαι Ολυμπιακός; Δεν έχει κανένα νόημα στον γάβρο αν δεν είναι και αντιπαναθηναϊκός. Έτσι και ο αρειανός, έχει ορίσει αντίπαλό του τον ΠΑΟΚ, όχι τον Μακεδονικό και τον Θερμαϊκό.

Ποια Γερμανία; Δεν ασχολούνται με καμμία Γερμανία οι Βραζιλιάνοι. Ο καϋμός τους είναι οι κωλοαργεντινοί, οι γείτονες, αυτοί οι βρωμιάρηδες. Αυτοί να χάσουν. Αυτοί να μην κερδίσουν το μουντιάλ.

Σάπιο μήλο η δήλωση του Νεϋμάρ ότι επιθυμεί να το πάρει η Αργεντινή του συμπαίκτη του Μέσι. Ούτε Βραζιλία, ούτε τον ίδιον τον Νεϋμάρ εκφράζει μία τέτοια ευχή, ολότελα υποκριτική.

Διαβάστε ακόμα:

Τι θα πει ο Τσίπρας της Βραζιλίας