ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

 

Εδώ παίζεται περίεργο παιχνίδι. Εξι παίκτες της Σαχτάρ του Ντόνετσκ, 5 Βραζιλιάνοι κι ένας Αργεντίνος, αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Ουκρανία μετά από φιλικό  που έδωσε η ομάδα τους στη Γαλλία με την Λυών. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι στην Ουκρανία γίνεται της πουτάνας το μαγκάλι και το Ντόνετσκ είναι πόλη σε εμπόλεμη κατάσταση.

Λογικό να φοβάσαι, να λες τι κάνω εδώ. Ομως, στη Σαχτάρ είναι άλλοι τόσοι και περισσότεροι ξένοι, μη Ουκρανοί, που επέστρεψαν. Ψάχνοντας το θέμα, διαπίστωσα ότι οι πέντε από τους έξι έχουν τον ίδιο μάνατζερ. Αυτόν που τους είχε κλείσει τη μεταγραφή στο παρελθόν με ένα σκασμό λεφτά. Ο κύριος αυτός βρέθηκε στη Γαλλία και τα είπε με τους πελάτες του. Ο Ρουμάνος προπονητής Λουτσέσκου είπε ότι τους έπεισε να το παίξουν σοκαρισμένοι και φοβισμένοι για να μείνουν ελεύθεροι και να τους κανονίσει άλλη μεταγραφή.

Ο ιδιοκτήτης της Σαχτάρ ονόματι, Αχμέτοφ, έβαλε τους δικηγόρους του και τσέκαραν τα συμβόλαια και μίλησε για ρήτρες 10 εκατομμυρίων που έχει ο καθένας. Επίσης, ότι το κλαμπ του είναι μια όαση ειρήνης στην περιοχή.

Να μην το λησμονήσω. Ο ένας από αυτούς που την κοπάνησαν είναι ένας παικταράς με το όνομα Ντούγκλας Κόστα (φωτό) που τον θέλει η μισή Ευρώπη. Και η Μονακό για να αντικαταστήσει τον Χάμες Ροντρίγκεζ, τον οποίο πουλά στη Ρεάλ. Ενας Γάλλος κυανόκρανος ρεπόρτερ αναρωτιέται: Μήπως ο Βραζιλιάνος βρίσκεται ήδη στο Μόντε Κάρλο; Μήπως με πρόφαση τον πόλεμο, να έγινε η χοντρή μπίζνα; Ακραία σενάρια, λέω εγώ.

Διαβάστε ακόμα:

«Βρόμα» για Μανωλά με χοντρό πακέτο