ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΛΣΥ

 

Συναισθηματίας ο Μουρίνιο; Έλα! Μην τρελλαθούμε. Ο ψυχρός εκτελεστής ο άνθρωπος. Δεν υπάρχουν ευαισθησίες ανθρώπινες, ρομαντισμοί. Στη δουλειά του ο προπονητής της Τσέλσυ είναι κρύο αίμα, από καταψύχτη. Η κουβέντα για την επιστροφή Ντρογκμπά στο Στάμφορντ Μπρύτζ. Δικαιολογημένα ήταν μία απόφαση του Πορτογάλου που εντυπωσίασε. Που ξάφνιασε. Τι να τον κάνει έναν 36χρονο μία ομάδα αιχμής; Μία ομάδα που κάνει παγκόσμιο πρωταθλητισμό. Εγώ θα σου πω.

Η πρώτη σκέψη στην απόφαση του Μουρίνιο είναι ότι θέλει να περάσει το μήνυμα πως η Τσέλσυ δεν είναι μία απρόσωπη εταιρεία, ξεκομένη μάλιστα από το βρετανικό της παρελθόν, μετά την εξαγορά της από Ρώσο ολιγάρχη. Δίνοντας φανέλλα στον γεροταύρο Ντρογκμπά σα να μας λέει ο Μουρίνιο ότι η Τσέλσυ έχει κώδικα, αρχές, δείχνει στην πράξη την εκτίμηση της σ' ένα δικό της παιδί.

Είπαμε. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στον κυνικό Μουρίνιο. Τον πήρε πίσω τον Ντρογκμπά διότι τον έχει ανάγκη! Ποντάρει στον αράπη να καθαρίσει ματς. Κάνω μία παρένθεση.

Ο μέγας Αλταφίνι στα 36 του, ηλικία του Ντρογκμπά, ήξερε ότι θα καθήσει στον πάγκο της Γιουβέντους και θα χρησιμοποιηθεί στα τελευταία 15-20 λεπτά. Και επειδή ήταν παικταράς, δηλαδή παίκτης κλάσεως και ευφυής, από τον πάγκο μελετούσε τον αγώνα, όπως τους αντιπάλους, αλλά και τους συμπαίκτες του.

Κάποιοι κουραζόντουσαν, κάποιοι παρουσίαζαν αδυναμίες, κάπου δεν λειτουργούσε σωστά ο αντίπαλος. Έμπαινε στο ματς ο Αλταφίνι και καθάριζε τη μπουγάδα. Το 'κανε το γκολάκι.

Έτσι και ο Μουρίνιο το βλέπει. Θα ρίχνει το τανκ, τον Ντρογκμπά με την απίστευτη φυσική δύναμη, σε επιλεγμένα παιχνίδια για να ξελασπώνει την Τσέλσυ.

Διαβάστε ακόμα:

Πηδιέται η γυναίκα μόνο του γείτονα