Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΛΑΜΠΑΡΝΤ

 

Φρανκ Λάμπαρντ από την Τσέλσυ για την Μάντσεστερ Σίτυ. Το κωλόπαιδο! Τελικά, αυτός που αγαπούσαμε, το λατρεμένο παιδί της εξέδρας, αποδεικνύεται ένας προδότης. Κάψτε τον! Όλοι να κάψουμε τη φανέλλα με το όνομά του. Δεν είναι πια δικός μας. Μας πούλησε. Ο αλήτης.
 
Αυτός είναι ο οπαδός. Αυτός ήταν, αυτός θα είναι στους αιώνες. Και πάνω στο οπαδιλίκι έχει στηθεί ό, τι πιο σοβαρό και αξιοπρεπές κυκλοφορεί εδώ και 2.000 χρόνια. Η θρησκεία, η πολιτική,το κράτος.
 
Η αγάπη, λένε οι μαλάκες, των οπαδών της Τσέλσυ μετατράπηκε επιτόπου σε μίσος για τον Φρανκ Λάμπαρντ, επειδή θα μετακινηθεί σ' άλλη ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει καμμία αγάπη. Μιλάει ο οπαδισμός. Η αγάπη βγάζει αγάπη, ο οπαδισμός γεννάει και πυροδοτεί την αντιπαλότητα.
 
Δεν είναι η αγάπη προς την Τσέλσυ, ούτε προς τον Λάμπαρντ, που προκάλεσε ακραίες συμπεριφορές στους οπαδούς της αγγλικής ομάδας. Είναι η οπαδική αντίληψη ότι, κύριε Λάμπαρντ, δεν ανήκεις σαν ποδοσφαιριστής και σαν επαγγελματίας ούτε στην Τσέλσυ, ούτε στον εαυτό σου, παρά μόνον σ' εμάς. Και εμείς διαφωνούμε με τη μεταγραφή σου. Εμείς υπάρχουμε, όχι εσύ, κύριε Λάμπαρντ.