ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΕΡ ΤΣΙΧΛΑΣ!

 

Αν είναι δυνατόν. Ομάδα της ξευτύλας έγινε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η πιο αγαπημένη της γης. Η Νο1 εταιρεία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής βιομηχανίας.

Μάλιστα, κύριε. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ελάτε να γελάσουμε, το έργο σηκώνει καζούρα. Είναι αυτό που λέμε, ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ούτε όσιο, ούτε ιερό. Καμμία μπέσα. Ας είσαι ακόμα και μία Μάντσεστερ, θα έρθει κάποια στιγμή που αριστερά, στο τρίτο στενό, να σε περιμένει το γιούχα και το μπουγέλωμα.

Αποκλείστηκε στο ληγκ καπ η ομάδα από κάποια της γάμα εθνικής. Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Την ημέρα, μάλιστα, που ανακοινωνότανε η πιο ακριβή μεταγραφή στα χρονικά του νησιού, του Αργεντινού χλεμπονιάρη Ντι Μαρία.

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα; Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Εκείνο που δεν γίνεται είναι η ανατροπή του καθεστώτος. Ποτέ. Η Μάντσεστερ θα είναι πάντα η Μάντσεστερ, είτε παίρνει το τσάμπιονς ληγκ, είτε παίζει στη Δ' κατηγορία Αγγλίας. Η Ρωσία θα είναι η Ρωσία, είτε έχει τσάρο, είτε Λένιν, είτε Γκορμπατσώφ, είτε Πούτιν.

Γιατί, όμως, πήρε την κατηφόρα η Μάντσεστερ; Για όλα φταίει ο Φέργκυουσον. Ένδοξη η πολύχρονη παρουσία του στο μάνατζμεντ της ομάδας, αλλά πίσω του άφησε καμένη γη. Δεν λειτούργησε η συνέχεια. Η αλλαγή σκυτάλης. Τι είναι αυτό; Εδώ σε θέλω.

Γίγαντας ο σερ τσίχλας που μ' αυτόν η Μάντσεστερ έπαιρνε τίτλους και θησαύριζε οικονομικά; Ή, ένας ταλαντούχος κοπρίτης ο Σκωτσέζος που δεν φρόντισε για το μετά, όταν αυτός θα αποχωρούσε; Διαλέγεις και παίρνεις.

Διαβάστε ακόμα:

Πλένεται και χρήμα στις μεταγραφές