Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗΝ FIFA

 

Ο απατεώνας ο Γιόζεφ Μπλάτερ, ο πραγματικός πλανητάρχης. Όχι σαν τον Ομπάμα και τον Μπούς, και τον κάθε Κλίντον, που έρχονται και φεύγουν, διότι δεν έχουν δικαίωμα εκλογής σε περισσότερες από δυο θητείες.

Να γίνω συνταξιούχος αρχιπλανητάρχης του ποδοσφαίρου; Δεν είσαστε καλά, λέει ο πνιγμένος στα σκάνδαλα 78χρονος Ιωσήφ Μπλάτερ. «Πώς να εγκαταλείψω την FIFA, όταν ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει το έργο μου;». Να, γιατί ο άνθρωπος, που είναι το πρώτο κουμάντο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο από το 1998, είναι ο διπλωματούχος απατεώνας.

Δεν ολοκληρώνεται κανένα έργο στην διεθνή συνομοσπονδία της μπάλλας. Η ΦΙΦΑ υπήρξε και πριν τον Μπλάτερ, όπως και θα υπάρχει όταν αυτός αποχωρήσει, ασφαλώς μόνον με το θάνατό του. Όπως το λέω. Τύποι σαν κι αυτόν, γεννημένοι εξουσιαστές, είναι ανίκανοι να σκεφθούν ότι υπάρχει θάνατος, ότι υπάρχει αποχώρηση, απόσυρση, παραίτηση από τη δράση που είναι ταυτισμένη με δύναμη και χρήμα.

Εκλέγεται πρόεδρος στην FIFA συνεχώς σχεδόν χωρίς αντίπαλο και σε πείσμα των οικονομικών σκανδάλων. Γιατί; Είναι η πυραμίδα της κομπίνας, που έχει ανακαλυφθεί από την εποχή της Πυραμίδας του Χέοπος. Τα απίθανα πακέτα των πακέτων πού εισρέουν στην FIFA από τα μουντιάλ και τις χορηγίες των πολυεθνικών είναι ένα νταραβέρι από το οποίο οφείλεται συμμορίτικα και διαστρωματικά το μεγαλύτερο φάσμα των συνταγματαρχών και λοχαγών της διεθνούς χούντας του ποδοσφαίρου.

Μόνο αν ξηλωθεί η πυραμίδα που έχει αρχηγό τον Μπλάτερ κινδυνεύει αυτός να χάσει το πόστο του. Κι αν συμβεί αυτό, δεν υπάρχει καμμία αλλαγή, διότι ο αντικαταστάτης του προκειμένου να διατηρηθεί θα χρειαστεί να φτιάξει δική του συμμορία ή, να στρατεύσει γρανάζια που χρόνια στηρίζουν τον Μπλάτερ.

Διαβάστε ακόμα:

Το μνημόνιο άλλαξε τον χάρτη των προπονητών