ΜΟΥΡΙΝΙΟ, ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

Η Τσέλσυ είναι η Τσέλσυ, που σημαίνει ότι έχει αυτόν τον κόσμο, όχι π.χ. το κοινό της Ρεάλ και της Μπαρτσελώνα, της Μπάγερν και της Μίλαν, της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ. Άλλο ότι ιδιοκτήτης της ομάδας, της Τσέλσυ, είναι ένας Ρώσος ολιγάρχης, ο περιβόητος Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Μια ομάδα παίζει με τα λεφτά της. Με τα λεφτά που βγάζει, που μπορεί να κάνει ταμείο. Ομάδα που στηρίζεται αποκλειστικά στο πακέτο του μεγαλομετόχου είναι ομάδα ντροπής πράμα. Όπως το λέω. Ομάδα, δηλαδή, που δεν σηκώνει κεφάλι με την αξία της, αλλά με τα λεφτά του μπάρμπα της.

«Φήμες ότι η Τσέλσυ θα αγοράσει τον Ρονάλντο από την Ρεάλ» γράφτηκε στον αγγλικό Τύπο. Ο Μουρίνιο, όμως λέει άλλα. Τα έβαλε κάτω τα πράγματα ο κοντοπούτανος. «Τσέλσυ είμαστε, με λαϊκή βάση περιορισμένη, άρα η δουλειά μας είναι να πουλάμε! Όχι να αγοράζουμε παίκτες με νούμερα στα οποία δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε». Τι είπε ο άνθρωπος;

Είπε ότι η Τσέλσυ, επειδή είναι Τσέλσυ, στόχο έχει να αγοράζει παίκτη των 20 και 30 εκ. για να τον πουλήσει αύριο 40 και 50. Όχι να αγοράσει τον Ρονάλντο των 100 εκ. για να τον δώσει αύριο, μετά από δυο χρόνια, με 50 εκ. Αυτό είπε.