ΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ;

Πηγή: Intime
 

Κύπελλο Ελλάδος. Κύπελλο Αγγλίας, Νιγηρίας, Ταγκανίκας, δεν έχει σημασία. Λέμε για την άλλη μεγάλη διοργάνωση στο ποδόσφαιρο, με χαρακτήρα εντελώς διαφορετικό από το πρωτάθλημα.

Το κύπελλο είναι η δημοκρατική εκδοχή του ποδοσφαιρικού ανταγωνισμού, όπως εκφράζεται από την ταξική κοινωνία του πρωταθλήματος. Οι καλύτερες ομάδες στην Α΄ κατηγορία, οι μεσσαίες στην Β΄ κατηγορία και οι μικρές ομάδες στην Γ΄ εθνική.

Έχει το δικαίωμα να δείξει την αξία της και την ευκαιρία να κερδίσει αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας η κάθε ομάδα με τη συμμετοχή της στο κύπελλο. Όλες αυτές οι θεωρητικούρες που απλώνω με την ευκαιρία ότι από χθες άρχισε το κύπελλο έχουν καμμία σημασία; Μάλλον όχι. Γιατί;

Θα γίνουν εκπλήξεις, μόνον που δεν θα είναι εκπλήξεις. Θα χάσει μια ομάδα κι αυτό δεν θα εντυπωσιάσει. Συμπέρασμα. Μεγάλη διοργάνωση το κύπελλο, όμως έχει την αξία του αν παράλληλα λειτουργεί ο υψηλός ανταγωνισμός, αξιοκρατία στο πρωτάθλημα. Όταν κυκλοφορούν σακατεμένες ομάδες στη μεγάλη κατηγορία ποια χάρη να έχει η ήττα και ο αποκλεισμός τους στο κύπελλο.

Διαβάστε ακόμα:

Τα λεφτά είναι πολλά, Σαντιάγκο