ΚΑΙ Ο ΜΙΤΣΕΛ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ!

Πηγή: Intime
 

Έχει κάθε δικαίωμα ο Μίτσελ να θεωρεί προσωπική του επιτυχία, όπως και του Ολυμπιακού επιτυχία, ότι παίκτες που έφυγαν από την ομάδα στέκονται σε περισσότερο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όπως για παράδειγμα οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Χολέμπας, Σάμαρης.

Δεν είναι σίγουρο, δηλαδή, ότι οι εν λόγω επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αν έβγαιναν στην Ευρώπη, θα μετρούσαν το ίδιο στην περίπτωση που προερχόντουσαν από τον ΠΑΟΚ ή, τον Ατρόμητο. Ναι, αυτή είναι μια επιτυχία του Ολυμπιακού, που με προδιαγραφές υγείας λειτουργεί σύγχρονα κι όχι προπολεμικά.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο προπονητής του πρωταθλητή χαρακτήρισε “πιο πρόεδρο τον Μαρινάκη”. Καμμία έκπληξη. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος οργανισμός, δεν είναι μόνον η ποδοσφαιρική ομάδα, με υπεύθυνο τμηματάρχη της εταιρείας τον Ισπανό. Άλλο ότι το σύμπαν του Ολυμπιακού στηρίζεται και εκφράζεται στο γήπεδο από την ποδοσφαιρική ομάδα.

Έφαγε μια ξεγυρισμένη τριάρα από τον Καμπανιάκο ο Άρης και ο γίγας πρόεδρός του είπε ότι αν ξαναχάσουν 3-0 θα μπει στα αποδυτήρια να ρίξει χαστούκια στους παίκτες. Προεδρική νοοτροπία περασμένου αιώνα. Σκέτης γειτονιάς.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει μεγάλες ευθύνες και ήταν επόμενο ο εφοπλιστής να προσαρμοστεί στις υψηλές απαιτήσεις της εταιρείας, όχι απλά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Γιατί, μήπως ο Μίτσελ είναι ο ίδιος μ' αυτόν όταν πρωτόρθε στον Ολυμπιακό; Όχι, βέβαια. Βελτιώθηκε κι αυτός. Συμπληρώθηκε. Έγινε “πιο προπονητής”. Και, κυρίως, μπήκε στο πνεύμα μιας ομάδας που έχει αποφασίσει προς όφελός της να λειτουργεί σαν “κέντρο διερχομένων” ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλαγή ταυτότητας ο Ολυμπιακός!