ΔΑΝΕΙΚΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ...

Πηγή: Intime
 

Χάνει την πρώτη ευκαιρία ο δανεικός του Ολυμπιακού στον Ατρόμητο και επιτόπου οι πονηροί στην εξέδρα έβγαλαν το συμπέρασμα. Τι περιμένατε, ρε; Να σκοράρει στην ομάδα του; Τη φανέλλα του Ατρόμητου φοράει το παλληκάρι, όμως ανήκει στον Ολυμπιακό.

Χάνει δεύτερη ευκαιρία ο Καραμανάνος και τα ψιλά μπινελίκια έγιναν χοντρά. Κι όταν το κακό δεν τρίτωσε, διότι μετά ο δανεικός έκανε το γκολ και μ' αυτό νίκησε ο Ατρόμητος, οι πονηροί και οι ξυπνητζήδες το βούλωσαν για τα καλά.

Δανεικοί, ιστορία μου, αμαρτία μου. Ο αποδυτηριάκιας είναι υπέρ του δανεισμού. Ξεκάθαρα. Και το ιδεώδες είναι ο δανεικός να παίζει και εναντίον της ομάδας στην οποία ανήκει. Οι Άγγλοι το “έλυσαν” το πρόβλημα απαγορεύοντας τη συμμετοχή του δανεικού στα ματς εναντίον της ομάδας “του”.

Γιατί ανακαλύφθηκε ο δανεισμός; Για δύο λόγους. Ο πρώτος για να υπάρχει μια σχέση εξάρτησης της μεγάλης, της πλούσιας ομάδας με τη μικρή, με τις μικρές. Και δεύτερον, διότι ο δανεισμός είναι τριπλά οφέλιμος. Ναι, τριπλά.

Βοηθάει τον ίδιον τον παίκτη, να μην είναι στην απ' έξω στην ομάδα του, αλλά σε μία άλλη, με χαμηλώτερους αγωνιστικούς στόχους και να έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του. Κραυγαλέο παράδειγμα ο Μήτρογλου που δόθηκε πρώτα δανεικός στον Πανιώνιο και μετά στον Ατρόμητο. Αποτέλεσμα;

Οφελήθηκε, όχι μόνον ο παίκτης, αλλά και ο Ολυμπιακός αφού ο Μήτρογλου έγινε βασικός και παραχωρήθηκε με χοντρό πακέτο.

Με τον δανεισμό, εξυπηρετείται και η ομάδα που τον παραχωρεί, αλλά και η ομάδα που χρησιμοποιεί τον δανεικό παίκτη. Θεωρητικά, λοιπόν, το σύστημα δανεισμού είναι ιδανικό! Αν, βέβαια, συμφωνεί κάποιος ότι η διαστρωμάτωση του ομάδων, όπως έχει αποδειχθεί στην πραγματικότητα είναι και θα παραμείνει η ίδια. Ο Ολυμπιακός π.χ. θα είναι πάντα Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος ή, ο Λεβαδειακός δεν θα ξεφύγουν ποτέ από τη μοίρα τους.

Να, όμως, που το θέμα των δανεικών έφθασε στη Βουλή. Και δικαίως συκοφαντείται από την εποχή του Βαρδινογιάννη και τις σχέσεις Παναθηναϊκού-ΟΦΗ. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Η μικρή ομάδα για να τα έχει καλά με την ισχυρή, για να έχει μούτρα να πάρει κάποιον δανεικό, κάνει τα κέφια της μεγάλης ομάδας. Η αμαρτία δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα των δύο ομάδων.

Διαβάστε ακόμα:

Πήγε να πνιγεί ο Χιού Ντάλας