ΜΑΙΤΡ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ

 

Ο Αλσατός την πάτησε ξανά. Αυτός ο κοντοπούτανος ο Μουρίνιο τον έχει κάνει ρόμπα. Ο Βενγκέρ έχασε την ψυχραιμία του, έσπρωξε τον Πορτογάλο σε μια σπάνια συμπλοκή προπονητών μπροστά από τους πάγκους και κινδυνεύει με τιμωρία. Ολα αυτά στη διάρκεια του ντέρμπυ Τσέλσυ - Αρσεναλ που έβγαλε νικητές τους μπλε με 2-0.

Ο Βενγκέρ ρίχνει ένα κεφάλι στον Μουρίνιο. Εμοιαζε ότι θα μπορούσε να τον κάνει μια χόρτα έτσι αγριεμένος που ήταν. Συγκρατήθηκε, αλλά πάλι κατηγορούμενος είναι. Εκτός αυτού, ήταν η δωδέκατη αποτυχημένη στις 12 προσπάθειες του Βενγκέρ να νικήσει τον Μουρίνιο.

Οι δυο τους έχουν γερή κόντρα από την προηγούμενη σεζόν. Ο προπονητής της Αρσεναλ πήγε να τη βγει στον Μουρίνιο: «Εμείς πάμε για πρωτάθλημα και το λέμε, όχι σαν μερικούς που φοβούνται την ευθύνη και δεν το λένε». Η απάντηση καταπέλτης: «Μιλάει ο σπεσιαλίστας της αποτυχίας. Αν ήμουν τέσσερα χρόνια σε μια ομάδα και δεν είχα πάρει τίτλο θα είχα παραιτηθεί». Την επόμενη ημέρα η Τσέλσυ συνέτριψε 6-0 την Αρσεναλ. Αυτό συνέβη τον προηγούμενο Μάρτιο.

Σήμερα ο Βενγκέρ κάθησε πάλι στο παγωτό. Δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα ο Μουρίνιο. Πρόπερσι ο Γκουαρδιόλα είχε αποδειχθεί πιο έξυπνος. Σε πρόκληση του Μουρίνιο, όταν οι δυο τους ήταν αντίπαλοι σε Μπαρτσελώνα και Ρεάλ Μαδρίτης είχε πει: «Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον Μουρίνιο στην αίθουσα τύπου, θα το κάνω στο γήπεδο».

Ετσι είναι. Η ποντικομαμή έχει σπουδάσει την τέχνη της επικοινωνίας και της προκλητικότητας. Δεν τον πας κόντρα. Χτυπάει αιφνιδιαστικά τον αντίπαλο, τον ζαλίζει, τον αποπροσανατολίζει και πριν αντιδράσει ο άλλος, έχει έτοιμη τη δεύτερη σφυριά.

Διαβάστε ακόμα:

Δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα ο Αναστασίου