ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΠΟΥΣΚΑΣ!

Πηγή: Intime
 

Αξίζει να θυμηθούμε σήμερα, ημέρα του θανάτου του, στις 20 Οκτωβρίου, πριν από 17 χρόνια, τον Λουκά Μπάρλο, τον βαρύμαγκα και “αλογομούρη”, που είχε ήθος και κώδικα στη συμπεριφορά του. Να το πω αμέσως και μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι ποδοσφαιριστές πέρασαν από την ΑΕΚ στις ημέρες του.

Ποτέ δεν είπε “Παίξτε μπάλα, ρε, σας πληρώνω”. Αυτά που έκαναν άλλοι, ονόματα δεν λέμε. “Πέστε μου τι θέλετε, κι αν μπορώ να το κάνω, θα το κάνω, αν δεν μπορώ, ξεχάστε το...” ήταν η εξήγησή του. «Ο θείος Λουκάς» θεωρείται ο μεγαλύτερος πρόεδρος στην ΑΕΚ στην οποία ήταν την επταετία 1974-81. Εκτός όλων των άλλων, ανέβασε το κύρος της ομάδας και τότε, στα χρόνια του, η ΑΕΚ κέρδισε πολλούς οπαδούς.

Επί Λουκά Μπάρλου η ΑΕΚ μετά από 39 χρόνια πήρε το νταμπλ, το 1978,αφού προηγήθηκε η μοναδική πορεία στην Ευρώπη το 1976. Έφερε στην ομάδα παικταράδες, τους Αρδίζογλου, Νικολούδη, Χρηστίδη, Ιντζόγλου, Μαύρο, Δομάζο, Βάγκνερ, Τσανλάιτερ, και βέβαια τον Μπάγεβιτς. Επί των ημερών του φτιάχτηκε η σκεπαστή εξέδρα και θεμελιώθηκε το γήπεδο μπάσκετ.

Προπονητής του νταμπλ, με πρόεδρο τον Λουκά Μπάρλο, ο Γιουγκοσλάβος Τσαϊκόφσκι που δούλευε στην Γερμανία. Να το πούμε. Ο “Τσικ” βρήκε έτοιμη τη δουλειά του Φάντροκ, που τον είχε απολύσει ο Μπάρλος. Ο Τσεχοολλανδός πόνταρε στην προετοιμασία της ομάδας και στη δουλειά του συνόλου. Ο Τσαϊκόφσκι, πονηρός, άλλη σχολή, καμία σχέση με τον “αθλητικό” προπονητή Φράντισεκ Φάντροκ, ποντάριζε στην προσωπική αξία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Μετά τον Φάντροκ και αφού για κάποια ματς στον πάγκο κάθισε ο Σταματιάδης, έρχεται ο Τσαϊκόφσκι, ο οποίος απολύθηκε κι αυτός καπάκι μετά το νταμπλ(!) από τον Μπάρλο. Στη θέση του Τσικ ο Μπάρλος ήθελε να φέρει τον Αργεντίνο, πολιτογραφημένο Ισπανό, Ντι Στεφάνο, τον “Λένιν” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, που τότε ήταν στην πατρίδα του, μέρες μουντιάλ 1978.

Ο Ντι Στεφάνο αρνείται την πρόταση και ο Γιάννης Διακογιάννης, που βρισκόταν τότε στην Αργεντινή, για να μεταδώσει τα παιχνίδια για την κρατική τηλεόραση, λέει στον Μπάρλο: “Γιατί δεν παίρνεις τον Πούσκας;”. Έτσι, ο επί Ουέμπλεϋ πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και συμπαίκτης του Ντι Στεφάνο στην Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στην ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Χάουαρντ όταν είχε τσουλούφι