ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΥ!

Πηγή: Intime
 

Ο Ιωάννης Αλαφούζος έχει κάποια σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα; Κατ’ αρχήν και οι δυο αρχηγοί, ο ένας στον Παναθηναϊκό, ο άλλος στον Σύριζα, είναι βάζελες. Εδώ σταματάνε οι ομοιότητες. Άλλη δουλειά κάνει ο ένας, άλλη ο άλλος. Και το πρώτο που θα πεις είναι ότι το κόμμα δεν είναι ομάδα, με την έννοια ότι δεν συμμετέχει σε πρωτάθλημα.

Ένας ο αντίπαλος του Τσίπρα. Ποιος; Όχι, βέβαια, ο Σαμαράς. Ο αντίπαλος είναι ο πρωθυπουργός. Αν, δηλαδή, πρωθυπουργός ήτανε ο Παπανδρέου ή, ο Βενιζέλος, αυτόν θα κοπανούσε κάθε μέρα ο Αλέξης μας.

Αυτή είναι η δουλειά του Τσίπρα. Να τα χώνει στον πρωθυπουργό. Όχι να φτιάξει ομάδα στον Σύριζα. Να βρει παίκτες, που θα είναι οι κατάλληλοι για υπουργοί όταν θα έρθει η ώρα να γίνει κυβέρνηση. Ποιος ασχολείται μ’ αυτά; Όλη η αγωνία κάθε μέρα του Τσίπρα είναι τι θα πει αύριο ενάντια στον πρωθυπουργό. Τίποτα άλλο.

Είπαμε. Αυτή είναι η δουλειά του υποψήφιου πρωθυπουργού. Του αρχηγού της αντιπολίτευσης που έχει σειρά να εγκατασταθεί στου Μαξίμου. Βαράμε τον πρωθυπουργό. Αυτό δίνει ψήφους. Όχι να παρουσιάσουμε σχέδιο σωτηρίας, συγκεκριμένο, υλοποιήσιμο. Τι μαλακίες είναι αυτές;

Ο Αλαφούζος που είναι αρχηγός κι αυτός, όμως ομάδας ποδοσφαιρικής, όχι κόμματος πολιτικού, πώς το παίζει; Φοβερά πράγματα. Έχει γίνει Τσίπρας. Δεν ασχολείται με τον Παναθηναϊκό, αλλά με τον Μαρινάκη.

Δεν γίνεται έτσι, όμως. Όχι μόνον δεν πρόκειται να πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, όπως παραμύθι φούρναρης λέει ότι είναι ο στόχος, αλλά και δεν θα ξελασπώσει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Έστω όλα όσα υποστηρίζει ο Αλαφούζος, όσο κι αν έχει γίνει μονότονος, ότι είναι αλήθεια. Έστω ότι και λίγα σούρνει στον Μαρινάκη. Ο Παναθηναϊκός θα γίνει Παναθηναϊκός επί αρχηγίας Αλαφούζου; Αυτό είναι το ζητούμενο.

Τι θέλω να πω. Χρειάζεται βοήθεια και ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι δουλειά του Αλαφούζου να παριστάνει μόνον τον Τσίπρα. Γιατί; Έστω ότι ο γκάγκστερ Μαρινάκης, σύμφωνα με τον Αλαφούζο, κάποια στιγμή μαζευτεί, σταματήσει να ελέγχει το παρασκήνιο. Ποιος θα οφεληθεί; Ο Παναθηναϊκός ή, ο ΠΑΟΚ; Ο Παναθηναϊκός ή, ο Ατρόμητος; Ο Παναθηναϊκός ή, ο Αστέρας Τρίπολης; Ο Παναθηναϊκός ή, κάποια άλλη ομάδα εκτός μπλοκ Μαρινάκη;

Για σκέψου. Ο παραγκάρχης Μαρινάκης να ρίξει ποντικοφάρμακο στα ντόπερμαν της πιάτσας και ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να υστερεί όχι μονάχα απέναντι του Ολυμπιακού αλλά κι άλλων ομάδων. Επειδή η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και ο Αλαφούζος προσωπικά δεν είναι σε θέση να βάλουν φτερά στο αεροπλάνο.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος ΠΑΟΚ! Η μαύρη νύχτα του τερματοφύλακα