ΚΩΛΟΜΠΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ UEFA

 

Η γελοιοποίηση της Δικαιοσύνης. Όταν κατηγορείς κάποιον λειτουργείς τη Δικαιοσύνη. Όταν τιμωρείς ή, απαλλάσσεις κάποιον ασκείς Δικαιοσύνη. Η UEFA τι σχέση έχει με κάθε έννοια Δικαιοσύνης; Στα παπάρια της. Η ΟΥΕΦΑ είναι εξουσία, που σημαίνει ότι έχει τη δύναμη να σε καταστρέψει, όπως και να σου χαριστεί.

Με την απόφασή της για τα πασίγνωστα επεισόδια στο παιχνίδι Σερβίας-Αλβανίας η ΟΥΕΦΑ με το πιο κραυγαλέο τρόπο διέσυρε ό, τι μπορεί να εννοηθεί σαν Δικαιοσύνη. Στα παπάρια της, όμως. Είπαμε. Στο φινάλε η ΟΥΕΦΑ δεν είναι ΟΗΕ, ούτε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Μπίζνες κάνει. Μονοπωλιακά, μάλιστα.

Σύμφωνα με την απόφαση ο αγώνας που διεκόπη κατακυρώνεται υπέρ της Σερβίας, η οποία όμως χάνει τους τρεις πόντους που κερδίζει στα χαρτιά, με το αιτιολογικό ότι με δική της ευθύνη Σέρβοι θεατές είχαν μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο.

Χάνει το ματς στα χαρτιά η Αλβανία διότι αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, μετά τη διακοπή, όταν κλήθηκε από τον διαιτητή. Ανέκδοτο. Να βγουν από τα αποδυτήρια οι Αλβανοί και να πέσουν στο στόμα 300-400 λύκων αφηνιασμένων Σέρβων.

Κι όλοι τα χώνουν στην ΟΥΕΦΑ για την κωλομπαρίστικη της απόφαση. Μια στιγμή. Ποιος μπαίνει στη θέση της ΟΥΕΦΑ; Καμμία σχέση έχει, και δεν γουστάρει να έχει με διαφορές κρατών, με μίση λαών. Στα παπάρια της.

Θα πει κάποιος ότι η ΟΥΕΦΑ όφειλε να τιμωρήσει με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της τις δύο χώρες. Σωστό. Σωστό; Κι αύριο σκάσει ένας καινούργιος τσαμπουκάς Ελλάδος και Σκοπίων, Κροατίας-Βοσνίας, Ρωσίας-Ουκρανίας, Μολδαβίας-Ρουμανίας, να τους αποκλείσει κι αυτούς.

Κι αν σκοτωθούν οι οπαδοί της Γαλλίας με την Αγγλία να τους φάει κι αυτούς γιατί θυμήθηκαν τις διαφορές τους στον εκατονταετή πόλεμο. Και την Πολωνία με την Γερμανία αν κάποιων Πολωνών η μνήμη σταθεί στην εισβολή του Χίτλερ.

Όχι, κύριοι. Μη ζητάτε δικαιοσύνη από την ΟΥΕΦΑ, η οποία απλά με δήθεν αθλητικό, ποδοσφαιρικό πρόσωπο παίζει μπάλλα όπως μια πολυεθνική εταιρεία και ενδιαφέρεται μονάχα να προστατεύει το πρότζεκτ της, το Ευρω και το τσάμπιονς ληγκ κυρίως, αδιαφορώντας εντελώς για όσους αναμοχλεύουν πολιτικά και εθνικιστικά games.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μυστικές υπηρεσίες διέκοψαν το Σερβία - Αλβανία