ΤΟ ΛΟΥΣΤΡΟ ΣΤΟ STAR SYSTEM ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΑ

 

Η Συμμορία των 11, έτσι το λέγανε το φιλμ. Εντάξει, δεν ήταν πρώτες φίρμες και οι 11 που έφτιαξαν τη συμμορία για να κλέψουν το φρούριο-καζίνο. Για την ταινία αυτή είχαν μαζευτεί αρκετά πρώτα χολυγουντιανά ονόματα. Μπραντ Πητ, Τζωρτζ Κλούνυ, Ματ Νταίημον, Τζούλια Ρόμπερτς, Άντυ Γκαρσία κ.α.

Ρεάλ- Μπαρτσελώνα απόψε. Η μία συμμορία εναντίον της άλλης.Συμμορία άσσων της μπάλλας. Ακριβοπληρωμένων, πολυφωτογραφημένων. Ντέρμπυ παγκόσμιας κορυφής. Ο ορισμός του show στο ποδόσφαιρο. Με αντίπαλους δύο ομάδες που λειτουργούν το star system στη ποδοσφαιρική βιομηχανία. Κι όμως!

Όσο λούστρο και να έχει πέσει στις δύο αυτές ομάδες δεν νερώνει το αίμα, ούτε σκοτώνει το νεύρο του αιώνιου οπαδισμού. Η φανατίλα τόσο των καστιγιάνων όσο και των καταλανών δεν παίρνει χαμπάρι από τα σταριλίκια και του χωρίς προσχήματα λεγεωναρισμού των αντιπάλων.

Η Ρεάλ του 2014 είναι η Ρεάλ και των αρχών του περασμένου αιώνα, το ίδιο και η Μπαρτσελώνα. Ζήλεια; Λέω για εμάς τα ελληνόπουλα, αν συγκρίνουμε το ντόπιο “Ελ Κλάσικο” Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού με την πολυεθνική σύγκρουση που έχει την πολυτέλεια να βιώνει ο Ισπανός ποδοσφαιράκιας.

Διαβάστε ακόμα:

Ενας βασιληάς που δεν θα πεθάνει ποτέ