ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

πηγή: Intime
 

Φοβερό. Να θεωρείται πετυχημένος ένας προπονητής, αλλά και αποτυχημένος στην ίδια ομάδα! Συμβαίνει, όμως. Όπως και να το κάνεις μόνον εύκολο δεν είναι να το αντέξει ένας επαγγελματίας. Κερδισμένος θα ήταν από κάθε άποψη ο Αναστασίου αν έφευγε από τον Παναθηναϊκό με τη λήξη της προηγούμενης σαιζόν. Σήμερα ο ίδιος αν αισθάνεται μαδημένος αντί πετυχημένος, δεν είναι εκτός πραγματικότητας.

Άσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, είναι και οι ουδέτεροι. Τρώει αμφισβήτηση ο Γιάννης Αναστασίου, ποιος; Ο πετυχημένος. Αυτός που πήρε μια ομάδα που δεν ήταν ομάδα, που ξεκίνησε από την αρχή, από το μηδέν και την έκανε κυπελλούχο και πρώτη στα πλαίη-οφ. Και σήμερα, μετά από επτά παιχνίδια πρωταθλήματος κι άλλα επτά στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να βρεθεί εκτός αγωνιστικών στόχων. Εκτός οικονομικού προγραμματισμού, δηλαδή.

Όλα έχουν κόστος. Οικονομικό κόστος. Άσε τον οπαδό της εξέδρας που βλέπει την ομάδα με το δικό του μάτι. Το ίδιο, άλλο μάτι, αυτός που πλασάρεται σα δημοσιογραφικός οπαδός. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν μπορεί παρά να είναι ρεαλιστής.

Μια κουβέντα είναι να τελειώσεις τον προπονητή, μιλάμε συγκεκριμένα τον Αναστασίου από τον Παναθηναϊκό. Έχει κόστος, οικονομικό κόστος, μια τέτοια απόφαση, έστω κι αν γίνει με φιλιά στο στόμα. Διαζύγιο κοινή συναινέσει. Κάποια φράγκα θα πονέσει το ταμείο της ΠΑΕ, που θα γλυτώσει την επιπλέον ζημιά αν παραμείνει μέχρι τέλους σαιζόν ο Αναστασίου.

Επειδή δεν μπορεί να μείνει χωρίς προπονητή η ομάδα. Και ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Αναστασίου; Θέλει κι αυτός τα λεφτά του; Κάποιος φθηνός, ένας πυροσβεστικού τύπου, με ψίχουλα. Δύσκολο. Σα να λέμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει προπονητή, κάποιον που θα προγραμματίσει, θα κάνει τα πλάνα σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ.


Ύστερα είναι και το άλλο. Δύσκολο, αν όχι απίθανο να βρεθεί προπονητής φιλόδοξος να αναλάβει σήμερα τον Παναθηναϊκό. Μια ομάδα, δηλαδή, που στοχεύει τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος από τη μία και από την άλλη ζητάει από τον προπονητή να συμβιβαστεί με μπάτζετ χαμηλών πτήσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Κι αν φοβόταν τη μετάθεση ο μπάτσος ρέφερυ;