Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ

πηγή: Intime
 

Ολοφάνερο ότι ο Μαρινάκης με τα 4 πρωταθλήματα στα 4 χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό τον ενδιαφέρει, πολύ περισσότερο από ποτέ, το τσάμπιονς ληγκ. Μέχρι και επί Σωκράτη Κόκκαλη υπήρχαν δύο Ολυμπιακοί, αυτός της Ελλάδος και ο άλλος της Ευρώπης. Σήμερα ο Μαρινάκης, και δικαιολογημένα, παίζει με τον Ολυμπιακό της Ευρώπης.

Ποιο πρωτάθλημα; Αυτό είναι ένα... όνειρο για τον χρεοκοπημένο οικονομικά Παναθηναϊκό και τον προβληματικό διοικητικά ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό επί Μαρινάκη έχει εξελιχθεί σε μία... θεσμική διαδικασία. Σαν ένα αναγκαίο... κακό. Απλά μέσω πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός χωρίς να μπλέκεται και να αποπροσανατολίζεται στα play-off εξασφαλίζει κατ' ευθείαν τη συμμετοχή στο χρυσοφόρο τσάμπιονς ληγκ.

Αποτυχία είναι για τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη να μπερδεύεται στα πλαίη-οφ με τις δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου, Ατρόμητους και Αστέρες, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκούς. Παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και όλη η πιάτσα συμφωνεί ότι ο εφοπλιστής κρατάει μαχαίρι. Ότι αυτός έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι. Να, όμως, που αυτοτραυματίζεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Ο τρόπος που δουλεύει η διαιτησία πλήττει προσωπικά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αλλά και ρίχνει σκιές στην ομάδα. Επειδή ο Μαρινάκης δεν πείθει τον κόσμο, αντικειμενικό κι όχι, ότι αυτός εισπράττει την προνομιακή μεταχείριση που του κάνει η διαιτησία.

Τι θα μπορούσε να κάνει ο Μαρινάκης και για πάρτη του προσωπικά και για το καλό του Ολυμπιακού; Να πάρει δυναμικά το παιχνίδι επάνω του. Να κάνει χρήση της προσωπικής του δυναμικής στην ποδοσφαιρική πιάτσα και να βάλει τα πράγματα σε υγιή βάση.

Τι έχει να φοβηθεί ο Μαρινάκης; Έχει υπεροπλία και αγωνιστική και οικονομική, τόσο απέναντι του ΠΑΟΚ όσο και του Παναθηναϊκού. Για φασίνες στη μάπα είναι όποιος υποστηρίξει ότι υπάρχει ανταγωνιστής στο πρωτάθλημα ικανός να απειλήσει τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμα:

Να παρακαλέσουν τον Μαρινάκη, Αλαφούζος και Ιβάν