ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ ΣΤΟ 4-0 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Εγώ στέκομαι στο 4-0. Στη βαρειά ήττα από την Αθλέτικο. Ένα αποτέλεσμα εκτός προγράμματος για τον Ολυμπιακό. Εκτός προβλέψεως. Αφήνουμε στην άκρη τα προεόρτια, εκείνα τα πρωτοσέλιδα που προετοιμάζανε μεγάλη εμφάνιση της ομάδας. Και ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα ήταν πεινασμένοι ταύροι πριν ορμήξουν στην αρένα. Ότι θα ήταν ταυρομάχοι και θα πιάνανε από τα κέρατα τον ταύρο της Ατλέτικο. Τα γνωστά φαιδρά.

Και ευτυχώς για τις εφημερίδες του Oλυμπιακού που δεν κυκλοφόρησαν, λόγω της απεργίας, και απέφυγαν νέες φαιδρότητες μετά το 4-0. Εδώ είμαστε. Στο 4-0 που προέκυψε μ’ έναν άθλιο Ολυμπιακό. Που έχασε μονάχα με τέσσερα. Λοιπόν;

Τι θα πούμε; Μην το ρίξουμε στις ανοησίες. Ότι η Ατλέτικο είναι άλλο επίπεδο. Το ξέρουμε αυτό. Δεν υπάρχει σύγκριση. Όπως δεν βάζεις στη ζυγαριά την πρωταθλήτρια Μάλτας και Ελλάδος, έτσι μετράει πιο βαρειά από τον πρωταθλητή Ελλάδος η πρωταθλήτρια Ισπανίας και η δευτεραθλήτρια και η τριταθλήτρια Ισπανίας.

Συμμετέχει, όμως, ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του τσάμπιονς ληγκ. Με ομάδες ανώτερες. Με αντιπάλους με περισσότερα κυβικά. Για να δείξει στο γήπεδο το δικό του ειδικό βάρος. Όχι μονάχα τη διαφορά του από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Γιατί, λοιπόν, ο Ολυμπιακός υστέρησε; Τόσο πολύ, μάλιστα. Που δεν έκανε ούτε μισή της μισής ευκαιρίας;

Ένας Ολυμπιακός νεκρός. Απών. Με πολλά ερωτηματικά. Μια είναι η εξήγηση. Ψυχολογικά και αγωνιστικά η ομάδα ήταν ανέτοιμη. Δεν έχω άλλη εξήγηση. Δεν δέχομαι ότι ο Ολυμπιακός της Ευρώπης είναι τόσο χάλια, ότι αυτή είναι η πραγματική του «αξία», όπως παρουσιάστηκε στη Μαδρίτη.

Διαβάστε ακόμα:

Για παραίτηση ο Μίτσελ