ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ

 

Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Πώς ακούγεται αυτό, ρε; Εγώ σου λέω ότι δεν σφίγγουν οι κώλοι, ούτε των κατηγορούμενων σε πρώτη φάση, 16 στον αριθμό. Πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Να μιλήσουμε σοβαρά. Ουσιαστικά, δηλαδή. Τι θα πει εγκληματική οργάνωση, και στημένοι αγώνες, και επηρεασμοί διαιτητών; Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα από την εποχή του Κολοκοτρώνη. Τίποτα το καινούργιο αν οι βρωμιές γίνονται ερασιτεχνικά κι όχι μαφιόζικα, σήμερα απ' αυτούς τους προέδρους και τους όποιους παρατρεχάμενους, χθες από κάποιους άλλους.

Μία είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια. Το πρωτάθλημα, αυτό το πρωτάθλημα έτσι όπως κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες στην πιάτσα, είναι εκείνο που γεννάει τη διαφθορά. Που έχει ανάγκη σαν την πουτάνα της παληάς Τρούμπας τον νταβατζή της. Αυτό είναι.

Κανένας πρόεδρος ΠΑΕ όσο γκάγκστερ κι αν είναι θα είχε περιθώρια να διαφεντεύει το πρωτάθλημα αν δεν το επέτρεπε η πραγματικότητα.

Επί του θέματος. Για ποια εγκληματική οργάνωση να μιλήσουμε, επειδή κάτι τέτοιο βγαίνει από κάποια εισαγγελικά χαρτιά, όταν δεν υπάρχει η βούληση να καθαρίσει μια και καλή η μπουγάδα. Η βούληση τόσο από το χώρο του ποδοσφαίρου, όσο και από το κράτος, από την κυβέρνηση.

Εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο όταν μια άλλη εγκληματική οργάνωση έχει τσακίσει τα παΐδια μας. Η εγκληματική οργάνωση κομματικών στελεχών.

Διαβάστε ακόμα:

Αφηρημένη τέχνη ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ