ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

πηγή: Intime
 

Μετά από ενάμισυ χρόνο στον Παναθηναϊκό μπορεί κάποιος να εκτιμήσει τον Γιάννη Αναστασίου. Είναι ο προπονητής που υποτιμάει την άμυνα. Που αδιαφορεί για την
άμυνα. Μια προπονητική αντίληψη εντελώς ανεξήγητη. Παράλογη.

Ομάδα που βρέθηκε στον αστερισμό του πρωταθλητισμού ο Παναθηναϊκός και στην Ξάνθη δέχθηκε τέσσερα γκολ. Τόσο εύκολα. Και ο αντίπαλος είχε και δύο δοκάρια.

Μα, είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου να παίζει τόσο ανοικτά, τόσο εκτεθειμένα. Και να διευκολύνει τον αντίπαλο να φθάνει στο σκοράρισμα. Όχι, δεν είναι δυνατόν από κανέναν προπονητή στη γη, σε ομάδα που πάει για πρωτάθλημα.

Ανίδεος και ανιστόρητος με το παρελθόν του Παναθηναϊκού ο Αναστασίου. Είτε μεμονωμένα, είτε το ένα μετά το άλλο τα πρωταθλήματα, όταν τα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός βασιζόταν ΠΑΝΤΑ στην άμυνά του. Με τον Αναστασίου τι γίνεται; Θα τολμήσω να πω ότι ο προπονητής σνομπάρει την άμυνα! Τη θεωρεί κομμάτι δεύτερο, παρακατιανό. Απίστευτο, μα την αλήθεια.

Βεβαίως ο Παναθηναϊκός δεν έχει παικταράδες, όπως συνήθιζε στην αμυντική τετράδα, ούτε έναν κλάσεως χαφ και με αμυντικά καθήκοντα. Ο Αναστασίου κρίνεται διότι, όπως είναι ολοφάνερο, δεν δουλεύει το αμυντικό κομμάτι της ομάδας. Με συνέπεια το κομμάτι της επίθεσης να είναι ξεκομένο από τον κορμό της ομάδας, να λειτουργεί μ' άλλη σκέψη, μ' άλλο ρυθμό.

Διαβάστε ακόμα:

Κάηκε και ο Παναθηναϊκός στο «πείραμα» της Ξάνθης