ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΤΣΕΛ

πηγή: Intime
 

Γίνεται μια καταιγίδα και το προκάτ σπίτι γκρεμίζεται. Ένας δυνατός άνεμος, τύφωνας, κυκλώνας, και η πιο ασφαλής προκατασκευή οικίας διαλύεται. Μόνον αν φτιάξεις πέτρινο σπίτι είσαι σίγουρος και στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όταν μια ομάδα τα σπάει με τον προπονητή της σ' ένα ή, δύο χρόνια, αυτό το γεγονός είναι η πανηγυρική απόδειξη ότι ανάμεσα στις δύο πλευρές λειτουργεί ο τυχοδιωκτισμός. Ανάμεσα στον προπονητή και την ΠΑΕ. Δεν υπάρχουν στην ομάδα οι βάσεις από τη μία και από την άλλη η αλήθεια στη σχέση, στη συνεργασία προέδρου της ΠΑΕ και προπονητή.

Τι σημαίνει “βάσεις” σε μια ποδοσφαιρική εταιρεία. Όραμα. Ιδέες. Γνώση. Ενημέρωση. Στην Ελλάδα η δουλειά είναι στον αέρα. Όπως κάτσει. Οι άνθρωποι ρίχνουν ζαριές. Πάει καλά η ομάδα, όλα φίνα και ωραία. Όλα αυτά που είναι στον αέρα προς το παρόν και με τη βοήθεια των αντιπάλων πάνε πρίμα.

Παλαιοκομματική κίνηση είναι η απόφαση διακοπής της παρουσίας του Μίτσελ στον Ολυμπιακό. Δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του ο Ισπανός. Δεν κρίνουμε, άλλωστε, την απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σχολιάζουμε το φαινόμενο που φοριέται σ' όλες τις ομάδες. Ακόμα και οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα δεν τους ενδιαφέρει να διαβάζουν τον ορθολογικό τρόπο που οδηγεί στην επιτυχία. Και μιλάμε για επιτυχία πραγματική, όχι εκείνη την “επιτυχία” που στηρίζεται στην αγωνστική νοσηρότητα των αντιπάλων.

Τέλος ο Μίτσελ. Θα έρθει κάποιος άλλος. Σημασία έχει ότι δεν αλλάζει τίποτα στον Ολυμπιακό. Στον πρωταθλητή, που όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ όφειλαν να λειτουργούν ώστε να επηρεάζουν πιλοτικά τις άλλες ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοντελάκι και οι Βάις του Ολυμπιακού