ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΜΙΤΣΕΛ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

πηγή: Intime
 

Ερώτηση δύσκολη, προειδοποιώ. Μη βιαστείτε, λοιπόν, να απαντήσετε αν δεν γνωρίζετε. Δεν είναι κακό να μη γνωρίζεις. Η τεράστια μαγκιά, μάλιστα, είναι να γνωρίζεις ότι δεν γνωρίζεις κάτι. Στο θέμα μας που είναι ο Μίτσελ, για να μη ξεχνιόμαστε. Τον Ισπανό προπονητή, δηλαδή, μη τον ξεχάσαμε κιόλας πριν πούμε γι' αυτόν τα απαραίτητα.

Πέτυχε στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, ναι ή, όχι. Αυτό είναι το δύσκολο ερώτημα. Και επειδή μιλάμε σοβαρά, επειδή διαβάζεις αποδυτηριάκια, να βάλουμε κάτω τα πράγματα πριν δώσουμε την απάντηση.

Πότε είναι πετυχημένος ένας προπονητής; Είναι άσχετοι από μπάλλα όσοι προλάβουν να πουν ότι ο Μίτσελ, για παράδειγμα, είναι πετυχημένος αν ο Ολυμπιακός παίρνει πρωτάθλημα και περνάει τον όμιλο στο τσάμπιονς ληγκ. Όχι, κύριοι, χάσατε.

Είναι απατεώνας ο προπονητής, όπως και ο πρόεδρος της ομάδας που θα πουν ότι είναι πετυχημένος επειδή πήραν το πρωτάθλημα. Είναι τυχιοδιωκτισμός να βάζεις στόχο το πρωτάθλημα, το τσάμπιονς ληγκ, την όποια αγωνιστική διάκριση.

Τι μας τσαμπουνάς, ρε αποδυτηριάκια; Σου παραδίδω μαθήματα ποδοσφαίρου, κύριε μπάμια. Μαθήματα φιλοσοφίας και επιχειρηματικότητας, κύριε φασουλάδα. Δεν είναι επιτυχία, κύριε αποδυτηριάκια, αν μια ομάδα, κατακτήσει το πρωτάθλημα; Δεν είπα τέτοιο πράμα, κύριε τρόμπα. Είπα ότι δεν είναι σωστό μια ομάδα να βάζει στόχο το πρωτάθλημα. Γιατί;

Μια ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα χωρίς να παίζει μπάλλα της προκοπής. Πού είναι η επιτυχία; Παίρνει το πρωτάθλημα και το γήπεδο είναι μισοάδειο. Πού είναι η επιτυχία; Η σαιζόν είναι ζημιογόνος, το ταμείον μείον. Πού είναι η επιτυχία;

Ο στόχος ο αληθινός είναι ένας. Να παίζει ποδόσφαιρο η ομάδα που να ικανοποιεί τον οπαδό και να προκαλεί τον θαυμασμό των αντιπάλων, και των τρίτων. Και το πρωτάθλημα; Είναι δυνατόν, κύριε μαλάκα, όταν παρουσιάζω ομαδάρα να μην πάρω το πρωτάθλημα; Χωρίς να το στοχεύσω, χωρίς να το κυνηγήσω το πρωτάθλημα θα έρθει μόνο του σε μένα!

Είμαστε στον Μίτσελ. Απέτυχε ο κύριος. Και πρωτάθλημα να έπαιρνε αποτυχημένος θα ήταν, όταν ο Ολυμπιακός δεν βλεπότανε.

Διαβάστε ακόμα:

Ανοικτή πρόσκληση Μίτσελ στο Μαρινάκη