Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

πηγή: Intime
 

Αυτός που άφησε εποχή στο χώρο του αθλητισμού σαν πολιτικός επί ΠΑΣΟΚ ήταν ο Κίμωνας Κουλούρης. Ένας ήταν ο Κωνσταντίνος Ασλανίδης επί δικτατορίας, που σαν ΓΓΑ είχε γίνει η απόλυτη βεντέτα από τους αξιωματικούς του στρατού που κυβερνούσαν. Ο άλλος ήταν ο Κερκυραίος Κουλούρης που έγινε ο πρώτος πασοκικός ΓΓ Αθλητισμού.

Ψέμα πάνω στο ψέμα ο Κουλούρης. Παραμύθι πάνω στο παραμύθι. Κάθε μέρα σκότωνε κόσμο, έκλεινε τους παράνομους στη φυλακή, δεν σταματούσε να απειλεί ότι θα διόρθωνε τα κακώς κείμενα. Ότι θα βάλει μια τάξη.

Η πρώτη πραγματική παρέμβασή του ήταν να ξοδέψει του κόσμου τα λεφτά και να φτιάξει το γραφείο του, το οποίο έγινε πολυτελέστατο. Το ίδιο και οι προσωπικοί χώροι, μπαρ, τουαλέτα κ.α.

Άρρωστος βάζελος ο Κουλούρης εξελίχθηκε στον ορισμό του διαπλεκόμενου πολιτικού. Να σημειώσω μόνον ότι το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση, κάργα από αριστερά, είχε ταχθεί φανατικά και είχε δώσει μάχες στη Βουλή κατά του νόμου 879 με τον οποίο μετατρέποταν τα αθλητικά σωματεία σε ΠΑΕ.

Επί ΝΔ, από το 1979 μέχρι το 1981, η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε μια δραχμή στις Ανώνυμες Εταιρείες, άλλωστε αυτό θα ήταν παράνομο. Ο Κουλούρης του αριστερού παραμύθι φούρναρης ΠΑΣΟΚ, που ήταν ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, άρχισε να σπρώχνει πακέτα στις ΠΑΕ. Χωρίς κριτήρια. Όπου γούσταρε ο ΓΓΑ και όσο αποφάσιζε αυτός.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πρώτος «αριστερός» υπουργός αθλητισμού