Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

πηγή: Intime
 

Θα 'ναι μαλακία η ΑΕΚ να παίξει για την πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό. Μην τρελλαθούμε. Βαρειά και ιστορικά ονόματα οι δύο ομάδες, όμως σ' αυτή τη φάση, για λόγους που αντιλαμβάνεται και ο πιο μαστούρης οπαδός, η ΑΕΚ μειονεκτεί σ' όλα τα μέτωπα σε σύγκριση με τον πρωταθλητή. Άρα;

Ο Δέλλας οφείλει να αντιμετωπίσει τη διπλή αναμέτρηση του κυπέλλου σαν την πιο μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του, από τότε που υποβιβάστηκε το 2013. Να καταδείξει η ΑΕΚ σε άπαντες πως βρίσκεται πολύ δυνατά στο δρόμο της επιστροφής σα μια υγιής οντότητα. Ναι, ακριβώς αυτό μπορεί να καταφανεί στα δύο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ακόμα κι αν η ΑΕΚ γνωρίσει δύο ήττες.

Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός, λόγω της προσωπικής αντιπαλότητας του Μαρινάκη με τον Μελισσανίδη, θα επιδιώξει να δώσει ένα “μάθημα” στην ΑΕΚ. Και πολύ περισσότερο, αύριο στη σούπερ λίγκα η ομάδα του τίγρη καλό είναι να συνειδητοποιήσει πως θα κυκλοφορεί στη σκιά του Ολυμπιακού.

Ούτε για πρόκριση, λοιπόν, ούτε για μια νίκη θα παίξει η ΑΕΚ τόσο στο Καραϊσκάκη, όσο και στο ΟΑΚΑ. Στρατηγικά η ομάδα θα επιδιώξει να παίξει για τον εαυτό της! Θέμα εντυπώσεων, βεβαίως! Να χάσει, να αποκλειστεί από μια ανώτερη ομάδα η ΑΕΚ, όμως να βγει όσο γίνεται πιο κερδισμένη μ' αυτά που προσφέρει η “αντιδικία” με τον Ολυμπιακό.

Στο πρωτάθλημα της Γ' και της Β' εθνικής όσο κι αν “προσαρμόστηκε” η ΑΕΚ δεν μπορούσε παρά να έχει αγωνιστική συμπεριφορά πρωταγωνίστριας. Εδώ είναι τα δύσκολα. Αν παίξει με τον Ολυμπιακό σαν ίση προς ίσον, σαν ΑΕΚ, τότε η τακτική του Δέλλα λίγο θα απέχει από αυτοκτονική. Πολύ περισσότερο όταν ο Ολυμπιακός τα βρίσκει σκούρα με αντίπαλο καλά οργανωμένο αμυντικά, όταν τα χαφ του αποσυμπιέζουν την αμυντική τετράδα ή, πεντάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Μιλάει η δίψα για πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ