Ο ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

πηγή: Intime
 

Ο νέος υπουργός αθλητισμού Κοντονής είναι κομουνιστής. Επειδή ξεκίνησε συναντήσεις με τους προέδρους των ΠΑΕ εκείνων με τις ομάδες υψηλής δημοφιλίας, να συζητήσουμε μαζύ του κομουνιστικά. Προσωπικά δεν βλέπω ποιο όφελος έχει ο σύντροφος υπουργός με το να τα πει με τους Μαρινάκηδες και Αλαφούζους.

Αυτοί, οι Αλαφούζοι και Μαρινάκηδες, είναι επιχειρηματίες και τους ενδιαφέρει η ομάδα τους. Μάλλον θα στραβωθεί ο νέος και άσχετος υπουργός παρά θα διαφωτιστεί. Και μετά τον Αγγελίδη του ΠΑΟΚ είχε σειρά ο Βαγγέλης Ασλανίδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Και παίζει το παραμύθι για “τίμιο πρωτάθλημα”. Γραφικότητα. Να μιλάει ο αριστερός Κοντονής με τους παετζήδες για τίμιο πρωτάθλημα. Για όνομα.

Είπαμε, όμως, να μιλήσουμε μαρξιστικά. Διαλεκτικά. Σοβαρή κουβέντα να κάνουμε. Πρώτον, το “τίμιο πρωτάθλημα” δεν είναι αίτημα μόνον ενός αριστερού. Μην τρελλαθούμε. Και ο δεξιός, όπως και ο αναρχικός, και ο φασίστας, ο καθένας νομιμοποιείται να θέλει καθαρό πρωτάθλημα.

Παρακάτω. Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα δεν είναι σπαθί. Είναι τυχαίο αυτό; Είναι απόφαση ενός ατόμου, άλλη ερώτηση. Μια πραγματικότητα είναι το στημένο πρωτάθλημα και με ρίζες και με μικροσυμφέροντα. Οπότε αν θέλεις σαν κυβέρνηση να αλλάξεις αυτή τη νοσηρή αλλά τόσο βολική κατάσταση για πολλούς στο χώρο, τι κάνεις; Ένα από τα δύο.

Ή, βγαίνεις φωτογραφίες με τους Μαρινάκηδες και Αλαφούζους σαλιαρίζοντας ένα ποίημα γιατί είσαι στο μιλητό υπέρ της κάθαρσης. Ή, σαν κράτος παρεμβαίνεις και έρχεσαι σε σύγκρουση με το χώρο, αφού έχεις ολοκληρωμένη πρόταση, που δεν θα την διαπραγματευθείς με τους Μαρινάκηδες και Αλαφούζους. Ένα από τα δύο.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινάκης: Εγώ καθάρισα στην Τούμπα!!!