ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΕ ΜΕΣΙ

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την Σάλκε με 2-0, θα περάσει στους «8» του τσάμπιονς ληγκ, ίσως και να κατακτήσει το κύπελλο, όμως μπάλλα δεν θα παίξει. Ρεάλ είναι, όχι ποδοσφαιρική ομάδα, για να ξέρουμε τι λέμε. Και για να ξέρουμε τι βλέπουμε.

Τα τελευταία χρόνια η βασίλισσα έχει και δεν θα σταματήσει να δίνει φανέλλα σε παικταράδες. Ποδόσφαιρο δεν θα παίζει. Επειδή συνειδητά στόχος δεν είναι να συγκροτήσει σύνολο που να υπακούει στις ανάγκες της ομάδας. Να το πω αλλοιώς. Η Ρεάλ είναι μια συγκέντρωση αστέρων, ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών, όχι ομάδα, όπου ο καθένας υπηρετεί το σύνολο.

Παράδειγμα ο αρχιπαικταράς Ρονάλντο. Σχεδόν δεν του λείπει τίποτα. Εκπληκτική σωματοδομή, ντρίμπλα μυθική, ικανότητα σουτ και στα δύο πόδια, άλματα ολύμπια. Έχει, όμως, και κάτι άλλο ο Πορτογάλος, τον βεντετισμό του. Την ανάγκη του να συντηρεί την προσωπική του ακτινοβολία. Γι' αυτό χρειάζεται το γκολ. Χωρίς να σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μόνος του θα βάζει τα γκολ ο Ρονάλντο; Δεν γίνεται. Είναι απαραίτητα η συνέργεια. Όταν, όμως, η Ρεάλ βγαίνει στο γήπεδο και μ' άλλες φίρμες, μ' άλλους αρχηγούς, όχι εργάτες, γιατί οι συμπαίκτες του να δουλέψουν για πάρτη του Ρονάλντο;

Ο Μέσι δεν είναι Ρονάλντο. Ο Αργεντινός στην Μπαρτσελώνα κάνει κι άλλες δουλειές. Να απλώσει την ομάδα με την ποδοσφαιρική του ευφράδεια, να τη δέσει. Αυτός αποφασίζει σε ποιο ρυθμό θα δουλέψει η μηχανή, δεν είναι μόνο για το γκολ, όπως η Τιτίκα Ρονάλντο.

Μετά από καιρό ο Πορτογάλος σκόραρε, έκανε το 0-1. Σχεδόν «υποχρέωσε», έδωσε εντολή στον Καρβαχάλ να τον τροφοδητήσει την κατάλληλη στιγμή και σε ιδανικό συγχρονισμό χώρου και χρόνου βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει.

Παικταράδες και οι Μπαίηλ, Μπενζεμά, όπως κι αυτός ο Ίσκο που εξελίσσεται σε κάτι σπουδαίο. Για σκέψου να αρχίσει να παίζει για πάρτη του και ο άρχοντας του κέντρου, ο Τόνυ Κρος, αυτός που ελέγχει όλο το παιχνίδι της Ρεάλ;

Διαβάστε ακόμα:

Τι ομάδα είναι ο Σόιμπλε και γιατί μισεί τη Ρεάλ