Ο ΦΙΓΚΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ!

 

Ο Φίγκο έχει πολιτικό λόγο δεν υπάρχει αμφιβολία. Εχει και επιτελείο που ασχολείται με την υποψηφιότητά του. Ο Πορτογάλος είναι ένας από τους αντιπάλους του Μπλάτερ για την προεδρία της FIFA και αποφάσισε να παρουσιάσει το πρόγραμμά του στο Γουέμπλεϊ. Σημειολογικά, μεγαλειώδης επιλογή. Είχε και μια μπροσούρα που την ονόμασε μανιφέστο!

Σε μια εξαγγελία του προτείνει μουντιάλ 48 ομάδων. Μοιρασμένο στα δυο. Σε δυο ηπείρους και τις νοκ άουτ φάσεις μέχρι τον τελικό σε μια άλλη χώρα. Υπόσχεται ότι οι 16 ομάδες που θα προστεθούν στις 32 που παίρνουν μέρος μέχρι τώρα στα μουντιάλ, θα είναι έξω από την Ευρώπη.

Ξεκάθαρος ο στόχος του Φίγκο είναι να τσουρνέψει ψήφους από την Ασία και την Αφρική. Ελα, όμως, που εκεί είναι η μεγάλη δύναμη του Μπλάτερ. Ο μέγας μάγιστρος του ποδοσφαίρου ελέγχει τη σακούλα στις δυο ηπείρους που έχουν περισσότερες από τις μισές ψήφους. Θα πείσει ο Φίγκο τους μιλημένους από τον Ελβετό; Τους υπόσχεται μουντιάλ, όμως σε μια εκλογική διαδικασία που είναι σε τρεις μήνες θέλουν κάτι πιο άμεσο, πιο χειροπιαστό. Για την πάρτη τους, όχι για την ομοσπονδία τους...

Διαβάστε ακόμα:

Τι ομάδα είναι ο Σόιμπλε