ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!

πηγή: Intime
 

Το αποφάσισαν στον ΠΑΟΚ να προσλάβουν «τεχνικό διευθυντή». Απαραίτητος είναι αυτός σε κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία. Σούπερ ντούπερ βασικό στέλεχος. Στην πρωτόγονη περίοδο που για πολλές δεκαετίες βρισκόταν το ελληνικό ποδόσφαιρο το ρόλο του «τεχνικού συμβούλου» τον έπαιζε ο... πρόεδρος της ομάδας.

Από μόνο του αυτό το στοιχείο δείχνει τη γραφικότητα του πράγματος. Επειδή έχει κάποιος λεφτά χωρίς τεχνοκράτη, χωρίς τον κατάλληλο τεχνογνώστη ανοίγει επιχείρηση κατασκευαστική, φαρμακευτική, κινηματογραφική, εκδοτική, οτιδήποτε.

Άλλη η δουλειά του προπονητή, άλλη του «τεχνικού συμβούλου» που αυτός είναι ο άνθρωπος του μεγαλομετόχου, το «μάτι» της ΠΑΕ. Ο προπονητής σήμερα είναι, αύριο δεν είναι, και έχει την ευθύνη της διαχείρισης της ομάδας καθαρά αγωνιστικά, τόσο να την προετοιμάζει, όσο και να την κωουτσάρει στα παιχνίδια.

Ο «τεχνικός διευθυντής» είναι ο υπεράνω του προπονητή. Δεν είναι προϊστάμενός του, όμως τον παρακολουθεί, δεν σταματά να εκτιμάει τη δουλειά του.

Στον ΠΑΟΚ έχουν άγρια μεσάνυχτα από μπάλλα. Από το πως λειτουργεί μια σύγχρονη ποδοσφαιρική εταιρεία. Είναι ένα παλαιοκομματικού τύπου μόρφωμα ο ΠΑΟΚ, γι' αυτό δεν αναζητούν έμπειρους ειδικούς αλλά ποντάρουν σε άτομα που πουλάνε οπαδοσύνη και δεν έχουν συγκεκριμένες ευθύνες, ορατούς ρόλους.

Το σκεπτικό τους είναι να πάρουν «τεχνικό σύμβουλο» για τουλάχιστον δύο χρόνια για να κτίσει, λέει, την ομάδα του μέλλοντος. Είπαμε. Οι άνθρωποι είναι άσχετοι. Την ομάδα δεν την κτίζει ο «τεχνικός διευθυντής» αλλά ο προπονητής. Ο οποίος, όμως, προπονητής δεν κάνει ό, τι γουστάρει. Κάνει αυτό που θα του ζητήσουν.

Τι να ζητήσει ο ΠΑΟΚ από τον προπονητή όταν δεν ξέρει τι θέλει! Κι αυτό που δεν ξέρει, το περιμένει όχι από τον προπονητή, αλλά από τον... «τεχνικό σύμβουλο». Ορθολογική πρακτική σημαίνει ένα πράμα:

Προσλαμβάνεις εκείνον τον προπονητή που κρίνεις ότι είναι σε θέση να κτίσει αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο ομάδας, όχι ό, τι να 'ναι. Όπως δεν λες στον αρχιτέκτονα και στον μηχανικό «Φτιάξε ένα σπίτι όπως σου κατέβει, αρκεί να μπορώ να κοιμάμαι μέσα».

Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή ο κόσμος του πεινάει για πρωτιά. Και ο ΠΑΟΚ έχει μάζες οπαδών, είναι λαοφιλής, άρα δεν θα πάρεις ποτέ προπονητή στυλ Σάντος, με σκέψη αρνητική, αμυντική, παθητική. Θέλεις ομάδα να παίζει βαρβάτο ποδόσφαιρο, εκρηκτικό, να πατάει τον αντίπαλο, να ενθουσιάζει την κερκίδα, να κερδίζει φίλους.

Ο «τεχνικός διευθυντής» έχει λόγο στις μεταγραφές, όχι ο προπονητής. Ούτε ατζέντης, ούτε μάνατζερ είναι ο «τεχνικός διευθυντής», είναι το «πνεύμα» της ΠΑΕ στο καθαρά τεχνικό κομμάτι, όπως άλλος ειδικός είναι στο οικονομικό κομμάτι;

Διαβάστε ακόμα:

«Εγκληματική οργάνωση» και κατά της εφορίας!!!