ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Δεν υπάρχουν ΠΑΕ να κρατηθούν στην Α' εθνική που την λένε σούπερ λίγκα και από 16 τις έκαναν 18 τις ομάδες. Και οι 16 από το προσεχές πρωτάθλημα είναι πολλές. Άγνωστο αν θα το βγάλουν όλες το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Επειδή δεν υπάρχουν ουσιαστικά, πραγματιστικά κριτήρια για να ανοίξει η πόρτα του «μεγάλου» πρωταθλήματος σε ομάδα που προέρχεται από την Β' εθνική.

Η «ομάδα», η κάθε ομάδα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ομάδα. Σα σωματείο, σα σύλλογος. Τι ανοησίες είναι αυτές. Μιλάμε για ανώνυμες εταιρείες. Καμμία υποχρέωση δεν έχει, δεν πρέπει να έχει η σούπερ λίγκα να δεχθεί άλλη ομάδα, ακόμα και πρωταθλήτρια Β' εθνικής ή, και πρωταθλήτρια Ευρώπης, αν δεν συγκεντρώνει απαραίτητες και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σκάβει τον τάφο του πρωταθλήματος, δυναμίτη βάζουν στη σούπερ λίγκα όταν συμμετέχει στη συντεχνία μια Νίκη Βόλου ή, ΟΦΗ Ηρακλείου, εταιρείες προβληματικές.

Τι συμβαίνει, όμως. Γιατί ακόμα και όταν το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό, δηλαδή επιχειρηματικό, ΒΟΛΕΥΕΙ τους ισχυρούς να υπάρχουν σακάτικες ομάδες; Επειδή δεν το θέλουν καθαρό, υγιές το πρωτάθλημα. Επειδή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται μόνον να ξεχωρίζουν οι ίδιοι κι όχι να παίζεται πρωτάθλημα που βοηθάει το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμα:

Φυλακή χωρίς δίκη στην εγκληματική οργάνωση