ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΙ - ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Πού ήταν ο Μέσι και ο Ρονάλντο; Μας έχετε πρήξει τα παπάρια με τους κορυφαίους, που έχουν βάλει 35 γκολ, έχουν κάνει 125 ασίστ, 535 ποδιές και 1200 πανωσέντονα. Στο κλάσικο που ήταν; Ο κοντός εκτέλεσε ένα φάουλ και ξαναεμφανίστηκε μετά το 70`, ενώ ο άλλος με το λιγδιασμένο μαλλί σκόραρε, δε λέω, αλλά αφού του το έδωσε στο πιάτο και μασημένο ο Μπενζεμά. Μετά φανάζομαι ότι έβαζε μπικουτί στο κομωτήριο του Καμπ Νου.

Θες να μιλήσουμε για μπάλα; Θες να μιλήσουμε για μπάλα λέωωωωωω; Ο Μπενζεμά γιόμισε όλο το ματς. Βαθειά κουλτούρα ο άνθρωπος. Πώς λέμε βαθύ ΠΑΣΟΚ; Βαθειά κουλτούρα, λοιπόν, ο Μπενζεμά. Επαιξε με πλάτη και με μούρη. Με μυαλό ξυράφι. Του έκανε δυο μπάλες του πρώην γκόμενου της Ιρίνας, έτοιμα γκολ. Μια σκαφτή και μια με το τακούνι. Μιλάμε για όνειρο.

Θες να μιλήσουμε για μπάλα; Θες να μιληηηηηηησουμεε για μπάλααααααα; Ο Λουίς Σουάρες είναι η φιγούρα. Ο δικός μας άνθρωπος. Ενας από εμάς. Ο βρικόλακας της διπλανής πόρτας. Αγγίζει κι εκτελεί. Δεν ασχολείται με κορδέλες και όμορφες κοπέλες. Είναι killer. Πίνει αίμα, καταπίνει, συνεχίζει. Να περάσει ο επόμενος. Δεν θα γλιτώσει κανένας.

Αυτοί οι δυο τύποι γιόμισαν μπάλα τα σωθικά μου στο χθεσινό κλάσικο, που θα έλεγε κι ο ποιητής. Και βέβαια δεν περίμενα να δω τι θα κάνουν ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτοί είναι οι παιχταράδες της σχολικής ηλικίας. Ετσι τους λέω εγώ. Τότε που διαβάζαμε μπλέικ και ψάχναμε καμιά αφίσα για τον τοίχο. Δεν ξέρω τι κάνουν τώρα τα πιτσιρίκια. Μάλλον θα στέλνουν sms για τις επιδόσεις τους στο γκέιμ μπόι. Η μήπως κι αυτό είναι ξεπερασμένο;

Μεγαλώσαμε φίλε και εστιάζουμε σε άλλα πράγματα. Διαστροφικά μπορεί να πει κανείς, αφού για μένα περισσότερο ενδιαφέρον είχε τι θα κάνει ο Πέπε στο παιχνίδι, παρά ο Μέσι. Το έχω κοιτάξει το πρόβλημά μου και ο γιατρός μού είπε ότι φταίει η πρεσβυωπία. Είχα, λοιπόν, την απορία γιατί έχει δεχθεί μόνο μια κίτρινη κάρτα σε όλο το πρωτάθλημα. Ναι, γνωρίζω ότι έλειπε κανά δυο μήνες, όμως και πάλι είναι πολύς χρόνος μέσα στο τερέν με μόνο μια κάρτα.

Ηθελα να δω πόσο έχουν φθαρεί από το χρόνο Ινιέστα, Τσάβι και Ντάνι Αλβες. Αρκετά η τελική διαπίστωση. Ολοι ξέρουμε ότι ο Νεϊμάρ χρειάζεται να βάλει μυική μάζα για να ανέβει επίπεδο. Οπως είχε συμβεί με τον Τόνι Κούκοτς στο χρόνο πάνω, από τη φυγή του από την Μπένετον Τρεβίζο για τους Σικάγο Μπουλς. Τι θυμήθηκα τώρα! Ετσι είναι. Δεν μπορεί όλοι να παίζουν καλά με το σκαρί του Μέσι.

Σε γενικές γραμμές το κλάσικο ήταν για να δεις και να το απολαύσεις. Ξανά. Δεν κατάλαβα  πώς οι μπούκηδες έπεσαν μέσα. Ξανά. Επαιζαν ένα και τίποτα τον άσο της Μπαρτσελόνα και τους βγήκε, σε ένα ματς που δεν ήταν μονόπλευρο. Η Ρεάλ είχε το χρόνο της για να το καθαρίσει. Κι όμως η Μπάρτσα το πήρε με 2-1 και θα μπορούσε στο τέλος να βάλει κι άλλο γκολ. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Η επιστήμη του μπουκ είναι πολύ έξω από τα μέτρα μου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μάτα και του κόρακα τα μάτια