Ο ΚΡΥΦΟΣ ΚΑΥΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ FIFA

πηγή: Intime
 

Ελληνικές ομάδες και βγαίνουν στο γήπεδο με 7 και 8, ακόμα 9 και 10 ξένους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα. Τι σημαίνει; Πολλά σημαίνει. Τα πάντα σημαίνει. Και πρώτα απ' όλα ότι οι εγχώριες ΠΑΕ είναι επιχειρήσεις στο πόδι. Καμμία οργάνωση. Καμμία προοπτική για το αύριο. Τι, δηλαδή, οφείλουμε να κάνουμε για το καλό μας.

Άσε το άλλο το φρικτό. Σήμερα παίζουμε μ' αυτούς, αύριο ξεφορτώνουμε στην ομάδα μας άλλο τσούρμο παικτών. Μια άλλη καραβιά. Καμμία σχέση με συνέπεια. Παντελής άγνοια απαραίτητων δεδομένων στο ποδόσφαιρο. Γιατί, όμως;

Είναι άγνωστη έννοια και πρακτική οτιδήποτε έχει σχέση με επένδυση. Με πνεύμα επιχειρηματικότητας. Βάζω λεφτά για να κερδίσω. Βάζω κεφάλαιο για να φτιάξω ΠΡΩΤΑ την εταιρεία η οποία θα παράγει το προϊόν «ομάδα». Είσαι ο της πλάκας πρόεδρος αν ασχολείσαι με την ομάδα χωρίς να φτιάξεις δομές εταιρείας συγκροτημένης, με στελέχη στη διοίκηση, οικονομίας, επικοινωνίας, διαφήμισης, τεχνικά στελέχη.

Επικρατεί η αντίληψη που δεν είναι μακρυά από την πραγματικότητα ότι οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές είναι πιο φθηνοί από τους Έλληνες. Έχω ερώτημα. Από τις 18 ΠΑΕ της σούπερ λίγκα πόσες έχουν βγάλει δέκα μόνον παίκτες τα τελευταία 10 χρόνια από τα τμήματα υποδομής τους. Από τα φυτώρια. Από τις ακαδημίες τους. Πόσες, δηλαδή, και ποιες ΠΑΕ επένδυσαν στον τομέα τους, στο προϊόν τους. Η απάντηση δίνει την εικόνα μιας μελαγχολικής πραγματικότητας.

Με την ευκαιρία να πω και το άλλο. Ευχής έργο θα ήταν για τις ελληνικές ΠΑΕ αν η FIFA τις υποχρέωνε π.χ. να χρησιμοποιούν τουλάχιστον 6 ή, 7 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα. Σωτήρια υποχρέωση! Κανένα πρόβλημα αν δεν είχαν παίκτες δικής τους παραγωγής ή, Έλληνες από άλλες ομάδες επιπέδου σούπερ ληγκ. Με δεύτερης και τρίτης σειράς Έλληνες θα είχαν ρίξει το κόστος της ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Επρεπε ή δεν έπρεπε να μας τα δείξει ο Ράμος;